Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mladí ze čtyř zemí zamíří popatnácté na Letní žurnalistickou školu do Havlíčkova Brodu

PR článek

V neděli 18. srpna odstartuje v Havlíčkově Brodě 15. ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského. Téměř šest desítek mladých lidí se zájmem o média, kulturu historii a společnost střední Evropy ze čtyř zemí se až do 24. srpna bude v Havlíčkově Brodě seznamovat se zákulisím mediálních světa.

Letos na Vysočinu přijedou mladí Češi, Slováci, Rakušani a Ukrajinci, na které čeká nabitý program. V průběhu týdne absolvují účastníci praktické i teoretické aktivity v šesti skupinách podle mediálního zaměření (TV, Rádio, Nová média, Tisk, PR a marketing a Foto) pod vedením zkušených lektorů z regionálních i celoplošných médií. Většina výstupů, které během týdne vytvoří, se objeví v regionálních nebo celoplošných médiích, které jsou partnery letní školy. 

„Každý den se uskuteční debaty a přednášky, které jsou otevřené zdarma pro veřejnost. Hosty jsou mimo jiné Ján Simkanič, ředitel Deníku N, Josef Pazderka, šéfredaktor Aktálně.cz, eurokomisařka Věra Jourová, novinářka Lída Rakušanová, generál Petr Pavel, bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová či novinář a analytik Jakub Kalenský.

Vrcholem akce bude páteční večerní diskuse historiků Andreje Zubova (Rusko), Andrzeje Nowaka (Polsko) a Tatjany Tönsmeyerové (Německo) o napadení Polska Sovětským svazem a třetí říší v září 1939 a rozpoutání druhé světové války,“ uvedl jeden ze zakladatelů letní školy Milan Pilař.

Doprovodnou akcí patnáctého ročníku školy bude malá výstava Černobyl: Návrat do vyklizené zóny, která se koná za přispění Velvyslanectví Ukrajinské republiky v Praze a projektu Ukrajiner a bude k vidění v průběhu srpna v kavárně klubu Oko.

Všechny besedy a přednášky se uskuteční v klubu Oko na Smetanově náměstí v Havlíčkově Brodě od 15:30 a 19 hodin. Kompletní program najdou zájemci na www.letnizurnalistickaskola.cz nebo na Facebooku a Twitteru

Štítky Letní žurnalistická škola, média, Havlíčkův Brod, Karel Havlíček Borovský, střední Evropa, Polsko, druhá světová válka, Ján Simkanič, Josef Pazderka, Věra Jourová, Kraj Vysočina, Nacistické Německo

Mladí ze čtyř zemí zamíří popatnácté na Letní žurnalistickou školu do Havlíčkova Brodu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.