Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava bez odpadu: Na novou kampaň ve městě upozorňují hned čtyři trolejbusy

V ulicích Jihlavy jsou od července k vidění hned čtyři trolejbusy, které jsou polepeny fóliemi, jež upozorňují na kampaň města s názvem Jihlava bez odpadu.

Kampaň na vozech MHD prezentují čtyři varianty fotografií. Dvě nafotila výtvarnice Eva Bystrianská na skládce v Henčově a na třídičce v Hruškových Dvorech a dvě fotografie město po vyřešení licenčních záležitostí získalo od fotografa Gregga Segala.

Polep bude na trolejbusech celkem dva roky, a to do konce června 2021. Tato propagace město stála bezmála 350 tisíc korun, přičemž výroba jedné fólie přišla na 10 500 korun.

„Hlavním cílem kampaně Jihlava bez odpadu je šířit osvětu mezi širokou veřejnost v oblasti produkce odpadů se zaměřením na nutnost snižování celkového množství produkovaného komunálního odpadu a odpadu vůbec,“ informovala o smyslu kampaně Zuzana Krausová z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu.

Tato osvětová akce byla spuštěna v souvislosti s krachem trhu s plasty a s obrovskými problémy s jejich odbytem. „Kampaň by proto měla vést k zamyšlení každého z nás a k převzetí zodpovědnosti za vlastní odpady a s tím spojené znečišťování Země. Každý z nás může něco udělat, může změnit životní styl a tím významně ulevit životnímu prostředí,“ dodala Krausová.

Kampaň zároveň upozorňuje na potřebu výrazného snížení spotřeby jednorázových, především plastových obalů při nákupech i při tzv. jídle s sebou, snížení produkce jednorázových dětských plen a dalších jednorázových výrobků, propagace nákupů bez obalu a z lokálních zdrojů a podpora udržitelného životního stylu.

„Více informací lze nalézt na stránkách www.jihlava.cz/bezodpadu,"  doplnil Jaroslav Šnajdr, mluvčí jihlavského magistrátu.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava bez obalu, kampaň, MHD, trolejbus, odpady, Jihlava, odpad, Henčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava bez odpadu: Na novou kampaň ve městě upozorňují hned čtyři trolejbusy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.