Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Díky sbírce vydala Iva Volková knihu. Pomůže pejskům v útulcích po celé republice

Díky sbírce na internetovém portálu Hit Hit mohla Iva Volková, majitelka dočasného domova pro týrané pejsky Rafael o.p.s, vydat knihu Příběhy statečných. Peníze z prodeje pomůžou registrovaným útulkům v České republice hradit například nákladné operace.

„Už od mládí jsem měla silný vztah ke zvířatům a k přírodě. Milovala jsem stromy, lesy, potůčky a rozkvetlé louky. Léta jsme měli kočku Mourinku, kterou jsem zbožňovala. Odjakživa jsem však toužila po pejskovi. Jednou na Štědrý den ráno – bylo mi asi tak devět – můj tatínek někam odjel. Maminka pekla vánoční dobroty a chystala štědrovečerní večeři, zatímco já tatínka nedočkavě vyhlížela. Odpoledne přijel s velikou hnědou aktovkou. Pomaloučku ji otevřel. Na dně jsem spatřila sedět maličké štěňátko, které na mě upřelo svoje kouzelné oči. V mém životě nastal první zlom,“ stojí v jedné z kapitol knihy Příběhy statečných.

Kniha je podle autorky určena na financování nákladných operací pejsků v registrovaných útulcích v České republice skrze transparentní účet "Rafael o.p.s. - Ivino otevřené srdce psům". „Tak moc bych chtěla pomoci všem pejskům. Díky této aktivitě budu mému snu opět o krok blíž,“ vysvětluje Iva Volková, proč kniha vznikla.

V knize najdete příběhy pejsků, které Iva v Rafaelu zachránila. „Cílem knihy a mým vroucným přáním je otevřít srdce lidí, kteří neměli štěstí na setkání s pejsky, a ukázat cestu těm, kteří by také rádi pomohli. Snad některého čtenáře tato kniha inspiruje k pomoci psům, kterým život přinesl jen utrpení,“ popisuje Volková.

O tom, že stojí za to si knihu pořídit, svědčí i reakce čtenářů, kterým už se dorazila domů. „Když jsem si přečetla příběh paní Ivy, neváhala jsem a na vydání knížky přispěla. Netušila jsem, jakou krásnou knihu za pár měsíců budu držet v rukách. Příběhů v ní si vážím o to víc, že jsou opravdu ze života. Paní Iva si získala můj neskonalý obdiv svou odvahou, ale také trpělivostí a láskou, kterou je schopná sama rozdávat, ačkoli se s ní život taky moc nemazlil,“ popisuje Denisa.  

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Iva Volková, kniha, Rafael ops, Příběhy statečných, Česko, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky sbírce vydala Iva Volková knihu. Pomůže pejskům v útulcích po celé republice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.