Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zásady férové personálky aneb proč kandidát není zboží

PR článek

Obchodníci s lidmi, lovci bonusů či „přeposílači“ nevhodných uchazečů o práci. I taková pověst dnes doprovází personální agentury a jejich pracovníky. Na vině je přitom jen pár nezodpovědných společností, které vrhají špatné světlo na celé odvětví. Zdráháte-li se kvůli podobným obavám svěřit hledání práce či zaměstnanců do rukou profesionálů, dost možná se ochuzujete o řadu benefitů, které vám personální agentura může přinést.

Pracovních agentur a personálních společností fungují v České republice stovky a najdou se mezi nimi bohužel i takové, které se nebojí zajít za hranici slušnosti i zákona. Internet je plný příběhů podvedených nešťastníků, kteří museli agentuře zaplatit za registraci, nalezení práce nebo jí například odvádět část platu. „Lidé často ani neví, že takovýto postup není v žádném případě standardní a že když se obrátí na seriózní společnost, nebudou za zprostředkování práce platit vůbec nic. Princip fungování personálních společností totiž není založen na platbách od potenciálních zaměstnanců, ale od zaměstnavatelů, kteří pracovní síly hledají,“ upozorňuje obchodní ředitel firmy Trenkwalder.

„Bohužel se stále setkáváme s případy, kdy recruiteři doporučují klientům kandidáty, s nimiž se ani neobtěžovali setkat osobně, a na druhé straně kandidáti netuší, do jakých firem jejich životopisy putují. Není divu, že si pak uchazeči o práci připadají jako spotřební zboží a kolem personálních společností se šíří aura obchodníků s lidmi“, dodává.

Když ale zvolíte „personálku“ správně a sáhnete rovnou po profících, kteří mají mnohaleté zkušenosti, perfektní znalost pracovního trhu a schopnost propojit ty správné lidi, pak se z nočních můr v podobě hledání práce či náboru zaměstnanců stane mnohem jednodušší a příjemnější proces, navíc s vyšší pravděpodobností na dlouhodobý úspěch. Proč tomu tak je?

1. zásada

Personální agentura je místo, kde se koncentruje obrovské množství pracovních nabídek a zároveň obrovské množství lidí, kteří mají zájem odvádět dobrou práci. Personálně-poradenská společnost Trenkwalder zpracuje ročně více než milion životopisů napříč Evropou a hledá mezi nimi vhodné kandidáty do deseti tisíc různých firem, s nimiž spolupracuje. To je ale pouze základní předpoklad úspěchu.

2. zásada

Důležité je to správné propojení. Nejde jen o to, aby uchazečův životopis odpovídal požadavkům klienta, ale aby prostě vše zapadlo tak, jak má. Konzultanti ví, jak precizně vydefinovat charakteristiky, které musí vhodný kandidát splňovat, a neposílají uchazeče od firmy k firmě „naslepo“ bez předchozího osobního pohovoru.

3. zásada

Nevybíráme jen zaměstnance, ale především člena týmu. Pokud to má mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem „klapat“ dlouhodobě, pak musí zafungovat i ta správná chemie. Proto v Trenkwalderu vždy kromě odborných znalostí posuzujeme i schopnost adaptace uchazeče na konkrétní firemní kulturu.

4. zásada

Věřte, že najít tu „osudovou dvojici“ je i v našem zájmu. Na každého kandidáta, kterého náš klient zaměstná, totiž poskytujeme tzv. garanční lhůtu. Pokud v této době zaměstnanec firmu opustí, najdeme dalšího vhodného kandidáta zdarma.

5. zásada

Propojování firem s těmi správnými lidmi je jen zlomek toho, s čím Trenkwalder dokáže pomoci. Uchazečům o zaměstnání poskytujeme kariérní poradenství, které pomůže odhalit, jak nejlépe zúročit svůj potenciál. Firmám zase nabízíme kompletní HR služby, jako je analýza trhu práce specifikovaná dle odvětví i místa působnosti, kompletní převzetí mzdové agendy či externí řízení operací společnosti a optimalizace produktivity zaměstnanců.

A v neposlední řadě – nepřestáváme bojovat proti představám, v nichž všechny personální agentury přehazují kandidáty vidlemi a slovo kvalita jim nic neříká. Naší zbraní jsou kvalitní zaměstnanci, kteří posouvají firmy vpřed. I vy můžete bojovat za férový přístup agentur. Stačí říct nekvalitním zprostředkovatelům práce jasné NE.

Štítky Trenkwalder, personální agentura, biografie, Česko, Evropa

Zásady férové personálky aneb proč kandidát není zboží | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.