Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Učme se přežít jede letos opět do Jihlavy

Jste vlastníkem motocyklu? Pokud ano, přijďte strávit příjemný den na polygon v Jihlavě. Na "Učme se přežít" je každý vítán. Pořadatelé si zakládají na tom, že kurz pro vás bude zážitek a že vše, co se dozvíte a naučíte je nadmíru užitečné. Při řízení motocyklu v provozu platí víc než kdekoliv jinde, že i malá chyba může být krutě trestána a mít tragické následky.

Učme se přežít je název projektu, který se snaží snížit počet a zejména pak následky dopravních nehod motocyklistů. Za tímto účelem vznikl program, který již má svou historii a výsledky a který se zaměřuje na to nejdůležitější, co by každý motocyklista měl bezpodmínečně znát a umět. Při řízení motocyklu v provozu platí totiž víc než kdekoliv jinde, že i malá chyba může být krutě trestána a může mít tragické následky.

Většina vážných dopravních nehod motocyklistů je v silničním provozu spojena s přeceňování schopností, nedostatečnými zkušenostmi, ztráty sebekontroly atp. Tyto příčiny dopravních nehod můžeme také nazvat – nedostatečnými dovednostmi. V autoškole se motocyklista naučí spoustu věcí spojených s provozem, nicméně zde není prostor na trénování rizikových situací, které v provozu mohou nastat. Nehledě na to, že každý motocykl se chová odlišně, s těmito odchylkami se musí při tréninku počítat. Za významnou část dopravních nehod motocyklistů mohou také ostatní účastníci silničního provozu.

Historie projektu „Učme se přežít“ začíná v roce 2010 a v průběhu let se do něj připojila řada partnerů. BESIP byl od počátku projektu v roli garanta a dohlížel na správnost a průběh realizovaných aktivit v projektu.

Registrovat na první dubnové kurzy se můžete na ucmeseprezit.cz.

Tisková zpráva

Štítky Tým silniční bezpečnosti, prevence, škola, nehoda, Učme se přežít, motocykl, Jihlava, projekt, dopravní nehoda, BESIP

Učme se přežít jede letos opět do Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.