Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Internetem se šíří podvodné e-maily. Hackeři se v nich zaměřují na majitele značky Apple

Jste uživatelem značky Apple? Pak buďte ostražití. Jako lavina se nyní internetem šíří podvodné e-maily. Jejich prostřednictvím z vás mohou hackeři vylákat peníze. V e-mailech se totiž podvodníci vydávají za pracovníky značky Apple. Náhodným uživatelům rozesílají smyšlené účty a doufají, že jim nevědomky poskytnou vlastní přihlašovací údaje.

Rozesílané e-maily, které jsou psány anglicky, působí velmi věrohodně. Jsou takřka k nerozeznání od legitimních faktur společnosti Apple, ve které podnik informuje o objednávce nějaké hry, aplikace či multimédií.

Jak tvrdí server novinky.cz, ve zprávě přitom útočníci tvrdí, že platba již byla stržena z kreditní karty uživatele. Je tedy pravděpodobné, že se příjemci leknou a kliknou na odkaz ve zprávě, aby se dozvěděli o vystaveném účtu více. A přesně to je to, na co hackeři čekají. Odkaz z falešného e-mailu s vyúčtováním totiž vede na podvodné stránky vydávající se za stránky společnosti Apple. Zde je uživatel následně vyzván, aby zadal své přihlašovací údaje k účtu iTunes.

Ihned kontaktujte svou banku 

Pokud to důvěřivý uživatel Applu udělá, pak mohou hackeři na jeho konto nakupovat třeba virtuální měny do různých her, protože se dostanou k přiřazeným platebním kartám.

Prvním důležitým krokem v případě zneužití přihlašovacích údajů je změna hesla k účtu iTunes. Uživatelé by také měli zkontrolovat pohyby na svém účtě a případně ihned kontaktovat příslušnou banku.

Foto pixabay.com | Zdroj novinky.cz

Štítky iPhone, Apple, podvod, hackeři, e-mail, hacker, iTunes, Internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetem se šíří podvodné e-maily. Hackeři se v nich zaměřují na majitele značky Apple | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.