Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tříkrálová sbírka podevatenácté: V krajském městě podpoří třeba domácí hospic

Tisíce dobrovolníků si již v první lednový den nového roku nasadily na hlavu královskou korunu a postupně navštíví domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky. Koledují v období od 1. do 14. ledna 2019, lidé budou mít možnost přispět také na stáncích.

V nadcházejícím devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky, pomohou lidem v nouzi, seniorům, rodinám, lidem bez domova, s mentálním či fyzickým postižením a mnoha dalším ohroženým skupinám.

„Zájem o Tříkrálovou sbírku s každým rokem narůstá. Očekáváme, že výjimkou nebude ani již devatenáctý ročník, který máme před sebou. Smyslem je především nést požehnání a radostnou zvěst o narození Pána Ježíše, podporovat myšlenku lidské solidarity a v neposlední řadě také pomoci lidem v nouzi, “ říká ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek sbírky pomůže podobně jako v předchozích letech klientům služeb, které Charita nabízí. V Jihlavě část výtěžku půjde na rekonstrukci budovy Centra pro sociálně znevýhodněné, na podporu humanitární činnosti – záchranné sítě pro lidi v nouzi, ale i na provoz Bárky – domácí hospic v Jihlavě.

Charitní pečovatelská služba Kamenice, Luka nad Jihlavou, Telč, Nová Říše, Kostelec využijí peníze na aktivizační služby pro seniory. V Dačicích sbírka pokryje část nákladů na služby, které tam Charita provozuje.

Přibližně desetina darovaných financí poputuje také na humanitární pomoc a rozvojové aktivity na Ukrajině, v Indii, Kurdistánu a jiných zahraničních oblastech sužovaných válkou či jiným nedostatkem. Konkrétní projekty a podrobnosti o tom, kde peníze získané Tříkrálovou sbírkou pomohly, zájemci najdou na webu sbírky

Tisková zpráva | Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Tříkrálová sbírka, králové, pomoc, charita, Oldřich Haičman, Diecézní charita Brno, Jihlava, Indie, Ukrajina, Kurdistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálová sbírka podevatenácté: V krajském městě podpoří třeba domácí hospic | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.