Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Bosch svařák přilákal osm tisíc lidí. Skoro tři sta tisíc korun jde do jihlavské nemocnice

Mimořádně vysoký zájem veřejnosti provázel 7. prosince tradiční charitativní a vánoční akci s názvem Bosch svařák. Tu pořádala jihlavská firma Bosch Diesel s.r.o. V tento den se její zaměstnanci opět sešli pro dobrou věc a uspořádali pro širokou veřejnost na jihlavském Masarykově náměstí již 15. ročník Bosch svařáku.

Bohatý doprovodný kulturní program, prodejní stánky svařeného vína, videomapping a závěrečný ohňostroj přilákaly na rekordních osm tisíc návštěvníků. Vedle folklorního souboru Pramínek Jihlava a kapely The Shots vystoupili zpěvačka Lenny a známý český písničkář Tomáš Klus.

Letošní ročník byl zaměřen na vánoční tradice. Návštěvníci se mimo jiné mohli těšit na stánky s tradičními řemesly, vánočními dílnami pro dětské návštěvníky, ale i na trdelníky nebo štrúdl zdarma. Program doplnil vánočně vyzdobený Bosch kamion s animacemi pro děti. Rodinná atmosféra akce přinesla zážitek plný pohody, klidu a radosti.

Hostem na jihlavském náměstí byla i primátorka statutárního města Jihlavy Karolína Koubová. Firma Bosch Diesel podporuje každým rokem výtěžkem z prodeje svařeného vína veřejně prospěšné organizace a projekty. Letošními příjemci výtěžku budou dvě oddělení Nemocnice Jihlava: dětské oddělení a ortopedicko-traumatologické oddělení. Celková výše podpory firmou Bosch dosáhla 280 tisíc korun.

Vybavení nového pokoje

Dětské oddělení Nemocnice Jihlava získalo 150 tisíc na podporu projektu Vánoční pokoj. Z darované částky bude možné zařídit opravu jednoho nemocničního pokoje pro malé pacienty a pořídit jeho nové vybavení.

Ortopedicko-traumatologické oddělení obdrželo z výnosu prodeje svařeného vína 130 tisíc korun. Tato částka poslouží k nákupu polohovacího lůžka, motodlahy a sedaček pro převoz pacientů.

V rámci charitativní podpory firmy Bosch byl vánoční trh doplněn o stánkový prodej předmětů z chráněných dílen regionálních neziskových organizací: Integračního centra Sasov zaměřeného na pomoc osobám s poruchou autistického spektra a Domácího hospice Vysočina. Ten je zaměřen na pomoc vážně nemocným lidem a jejich blízkým v domácím prostředí.

Foto Bosch Diesel | Zdroj Bosch Diesel

Štítky Bosch svařák, advent, Nemocnice Jihlava, výtěžek, Bosch Diesel, Robert Bosch GmbH, svařené víno, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Tomáš Klus, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Bosch svařák přilákal osm tisíc lidí. Skoro tři sta tisíc korun jde do jihlavské nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.