Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Mladí žurnalisté vyšli do ulic. Zjišťovali, jaké písničky nejraději poslouchají mladí Havlíčkobrodští

Čtrnáctý ročník Letní žurnalistické školy vyvrcholí až o víkendu, ale její studenti mohou zužitkovat svoje teoretické poznatky v terénu již nyní. Nejinak tomu bylo i v případě dvou studentů, kteří vyrazili do ulic, aby formou ankety zjistili, jaké písničky nejraději poslouchají mladí lidé v Havlíčkově Brodě.

Respondenty bylo 16 adolescentů ve věku od 15 do 20 let, kteří odpovídali na otázku, jakou písničku mají nejraději. Vítězem se stala hitovka Believer od hudební skupiny Imagine Dragons. Podívejte se, jaké songy se objevily na dalších místech.

1. Believer – Imagine Dragons
Believer (česky věřící) je píseň americké rockové skupiny Imagine Dragons. Vydána byla 1. února 2017 prostřednictvím Interscope Records a Kidinakorner jako pilotní singl z třetího studiového alba Evolve.

2. Numb – Linkin Park
Numb (v překladu „necitlivý, ztuhlý“) patří mezi hity americké rockové kapely Linkin Park. Tento song byl vypuštěn jako třetí singl od jejich druhého studiového alba, Meteora (2003), je to třináctá a poslední skladba na albu, která se držela na horní příčce v žebříčku Alternative Songs (alternativních písní) po dobu 12 týdnů.

3. Solo – Clean Bandit ft. Demi Lovato
Autorem písně Solo je elektronická hudební kapela Clean Bandit, s hostujícím vokálem od americké zpěváčky Demi Lovato. Napsali a zprodukovali ji samotní členové skupiny. Píseň byla vydána 18. května 2018 Atlantic Records.

4. Girls Like You – Maroon 5
Píseň Girls Like You (česky Holky jako ty) vytvořila americká kapela Maroon 5 a je to devátá skladba na šestém studiovém albu Red Pill Blues (2017). Do světa byla vypuštěna nahrávacími společnostmí 222 Records a Interscope Records jako třetí single alba 5. června 2018, rapperskou část načetla Cardi B.

5. In my Feelings - Drake
Kanadský muzikant Drake napsal píseň In My Feelings (v češtině V mých pocitech) na své páté studiové album Scorpion (2018). Do rádií šla 10. července 2018 jako pátý singl alba. Zvláštností této písně je, že obsahuje vokály městských dívek, jejichž jména ale nejsou nikde napsána.

6. Flames – David Guetta & Sia
Flames (česky Plameny) je píseň francouzského DJe a producenta Davida Guetty a australské zpěváčky a skladatelky Sia. Byla vydána 22. března 2018. Ve stejném roce vyhrála v českém žebříčku Rádio Top 100.

7. God Is a Woman – Ariana Granda
Píseň God Is a Woman (v překladu Bůh je žena) proslavila zpěvačku z USA Arianu Grande. Song vyšel 13. července 2018 jako druhý singl z jejího čtvrtého studiového alba Sweetener (2018). Skladbu napsali sama Grande s producenty Max Martin, Savan Kotecha, Rickard Göransson a Ilya.

8. True Friends - Bring me to Horizon
Rocková skupina Bring me to Horizon vypustila ven píseň True Friends (česky Praví přátelé) 20. listopadu 2015. Produkoval ji klávesista Jordan Fish a zpěvák Oliver Sykes na pátém studiovém albu That's the Spirit. Píseň byla vydána jako čtvrtý singl z alba, dosáhla příčky 91 v britských UK Singles Chart a topping UK Rock & Metal Singles Chart.

9. Lie to Me - Mikolas Josef
Mikolas Josef byl jedním z šesti finálních účastníků českého národního kola Eurovision Song CZ, připravovaného Českou televizí. Díky hlasům diváků i mezinárodní odborné poroty zvítězil se ziskem 68 z 80 možných bodů se svou vlastní písní Lie to Me (česky Lži mi) a reprezentantoval tak Českou republiku na 63. ročníku soutěže Eurovision Song v Lisabonu.

10. Síla Starejch Vín – Škwor
Tato česká, metalová/hard rocková kapela vznikla na konci roku 1998. Prvotní styl kapely (na jejich demo albu Mayday) lze přirovnat ke kombinaci thrash metalu a punku. Píseň Síla Starejch Vín z alba Sliby & Lži přinesla kapele značnou popularitu.

Autoři | Foto Letní žurnalistická škola | Zdroj Letní žurnalistická škola

Štítky Letní žurnalistická škola, anketa, písničky, hudební skupina, singl, Imagine Dragons, Havlíčkův Brod, Interscope Records, Linkin Park, Demi Lovato, Mikolas Josef, David Guetta, Cardi B, Max Martin, Oliver Sykes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí žurnalisté vyšli do ulic. Zjišťovali, jaké písničky nejraději poslouchají mladí Havlíčkobrodští | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.