Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Tři akce v jednom. Jihlava o víkendu nabídne dřevorubecký Eurojack, pivní pábení a festival Pilník

Nejen dřevorubečtí nadšenci se těší na nadcházející víkend, kdy budou moci v Jihlavě spatřit závody Eurojack, ty největší v Evropě. Velice důstojnou kulisu mu budou dělat minipivovary, které svoje chmelové produkty nabídnou v rámci Jihlavského pivního pábení. Vše podpoří festival Pilník, v jehož programu se představí čtyři hudební kapely.

Český závod Mistrovství Evropy v dřevorubeckém sportu Eurojack proběhne v sobotu a neděli 9. a 10. června 2018 v oblíbených prostorách amfiteátru letního kina v lesoparku Heulos v Jihlavě.

Velkou novinkou pro letošní rok je, že ženy budou bojovat o vlastní oficiální titul mistryně Evropy. To znamená, že diváci v neděli uvidí hned dvě velká finále. Jedno pro 18 mužů a jedno pro 4 ženy. 

Mezi disciplíny například patří řezání ruční pilou ve smíšených párech "Jack&Jill" nebo řezání velkými motorovými pilami "Powersaw". 

Mimo všechny tyto soutěže se ještě uskuteční ukázka volitelné disciplíny "odvětvování". Více k programu a disciplínám naleznete v sekci "program 2018" na webu akce www.eurojack.cz.

Aby při dřevorubeckých sportech nevyschlo, čekají na návštěvníky piva mnoha chutí a barev. Již poosmé se si totiž v Jihlavě daly sraz minipivovary, aby společně nabídly svoje produkty. Tradičně lze očekávat pivo od sládků z malých, rukodělných pivovárků. Degustování točeného piva pod širým nebem, nákup lahvového piva domů do ledničky, pivní sběratelské kousky

Unikátní spojední tří akcí podpoří večerní dobrá muzika v rámci festivalu Pilník. O budební program se v sobotu postarají pražští High Five (emo-pop), následovat budeou DayOFF (grunge-rock) z Kroměříže. Aby byl festoval žánrově vyvážený, vystoupí i domácí Joyners (pop-punk) a kyjovský Javor (cimbálovka).

Dřevorubecké závody začínají po oba dva dny ve 12:30, festival Pilník bude zahájen v 18:30 hodin.

Štítky Eurojack, dřevorubectví, festival, Pilník, pivo, pábení, Jihlava, Evropa, hudební skupina, Hrádek, minipivovar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři akce v jednom. Jihlava o víkendu nabídne dřevorubecký Eurojack, pivní pábení a festival Pilník | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.