Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Projekt Daruj hračku obdaruje 3 tisíce dětí, pivní lahve pomohou k notebooku

Cílem tohoto charitativního projektu je splnit přání dětem, které většinou nevyrůstají ve svých rodinách. Včerejšího slavnostního galaprogramu projektu se v Havlíčkově Brodě účastnily přes čtyři stovky dětí z dětských domovů v Česku.

 „Přání jsou rozmanitá, každý si představuje pod stromeček něco jiného,“ popsal Pavel Klempíř, ředitel celé charitativní akce. Dodal, že u větších dětí se často objevují například notebooky. 

Princip celé akce je takový, že veřejnost může prostřednictvím webu vybírat dárky, o něž si děti napsaly, a následně jim je koupit.

Dobrou zprávou je, že letos akce nekončí s blížícím se Štědrým dnem. Lidé mohou dětem dárky nadělovat  až do 30. prosince. „Motto této myšlenky je, že i Ježíšek se může někdy opozdit a přijít po Vánocích,“ řekl Klempíř. Dodal, že důležité je hlavně to, pokud se vybrané dárky k dětem dostanou. I kdyby to mělo být o pár dní později.

Projekt letos také chce pomoci chlapci, který přišel o rodiče a vyrůstá s babičkou. Jeho hlavním přáním k Vánocům je notebook. Ale jeho babička si to prý vzhledem k finanční situaci nemůže dovolit. Klempíř uvedl, že do této akce se mají zapojit i děti. „Chceme, aby se snažily posbírat co nejvíce lahví od piva, které se všude možně povalují. Ty bychom pak vyměnili za peníze. Chybějící částku na notebook pak uhradí jeden z našich partnerů,“ uzavřel Klempíř.

Projekt Daruj hračku existuje od roku 1997. Za tu dobu pomohl obstarat dárek pro téměř 40 tisíc dětí ze 129 různých zařízení z České republiky. Letošní ročník akce má zajistit dárky pro téměř 3 tisícovky dětí.

Více informací o projektu na www.darujhracku.cz.

Foto www.pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky projekt, notebook, Česko, Havlíčkův Brod, Štědrý den, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Daruj hračku obdaruje 3 tisíce dětí, pivní lahve pomohou k notebooku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.