Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V areálu jihlavského zimáku vyroste mobilní oplocení. Má chránit návštěvníky o přestávkách

Na území České republiky stále platí vyhlášený první stupeň ohrožení teroristickými útoky. Toto opatření se dotýká také systémové ochrany takzvaných měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací osob. Mezi tato místa, která nejsou trvale chráněná a jsou snadno dostupná, patří také Horácký zimní stadion v Jihlavě. Proto tam nyní vznikne mobilní oplocení.

Na tomto bezpečnostním opatření se shodli státní i městští policisté, hasiči, samotný hokejový klub společně s představiteli města.

Cílem tohoto opatření je zajistit především bezpečnost návštěvníků Horáckého zimního stadionu. Všichni návštěvníci při vstupu na stadion projdou bezpečnostními turnikety, ale kapacita těchto turniketů již nepostačuje tomu, aby mohli v průběhu přestávek mezi třetinami opustit stejným způsobem stadion a vrátit se přes bezpečnostní turnikety zpět. Proto budou v době přestávky turnikety mimo provoz a návštěvníci, kteří budou opouštět prostory stadionu, se mohou venku pohybovat pouze ve vymezeném a  oploceném prostoru,“ vysvětluje Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Toto opatření sleduje pouze zajištění bezpečnosti návštěvníků v průběhu celého zápasu a jeho hlavním cílem je kromě jiného zamezení vstupu případných útočníků nebo osob, které by chtěly o přestávce pronést dovnitř stadionu nejrůznější nebezpečné předměty a ohrožovat bezpečí návštěvníků uvnitř stadionu.

„V jiných novějších a modernějších hokejových arénách na území České republiky je v současné době zcela standardní, že návštěvníci v průběhu utkání prostory stadionu opustit nemohou, neboť kapacita areálu je dostatečně velká a vnitřní prostory stadionů jsou tomu uzpůsobeny. Stavebně technické řešení a především kapacita jihlavského hokejového stadionu v Jihlavě bohužel v současné době podobný postup neumožňuje,“ pokračuje Čírtková.

Z tohoto důvodu bude vyhrazen bezpečný prostor v bezprostřední blízkosti stadionu, kde se mohou návštěvníci v průběhu přestávek pohybovat. „Tímto opatřením v žádném případě nechceme žádným způsobem omezovat fanoušky, kteří by ale měli vnímat, že jde o opatření realizované především v zájmu jejich bezpečnosti,“ uzavírá policejní mluvčí.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky Horácký zimní stadion, opatření, oplocení, ochrana, Česko, Jihlava, plot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu jihlavského zimáku vyroste mobilní oplocení. Má chránit návštěvníky o přestávkách | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.