Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Jihlavě proběhne setkání rodičů, kteří přišli o své dítě. Přítomný bude také psycholog

Již potřetí proběhne v Jihlavě svépomocné setkání rodičů, kteří přišli o své dítě. Bude na něm přítomný i psycholog a v případě potřeby poskytne odborný dohled. Setkání je určeno rodičům, prarodičům, sourozencům a ostatním příbuzným.

Cílem takových svépomocných setkání je seznámit se s lidmi, kteří se vyrovnávají se stejně bolestivou situací. Lidé na nich sdílejí své vzájemné pocity a emoce. „Rodiče a další příbuzní na těchto setkáních mohou načerpat novou energii a inspiraci, dozví se, co pomáhá ostatním rodinám. A v neposlední řadě zde lidé mohou navázat nová přátelství,“ říká Monika Marešová ze spolku Dlouhá cesta, který toto setkání pořádá.

Třetí svépomocné setkání pozůstalých rodičů se bude konat v sobotu 3. února v prostorách organizace Život 99 na Žižkově ulici v Jihlavě.  Začátek je naplánován na 14. hodinu.

Spolek Dlouhá cesta:

Vznikl v roce 2005 z iniciativy maminek, které chvíle spojené s úmrtím dítěte prožívaly společně. Posláním spolku je pomáhat rodičům, kterým zemřelo dítě v jakémkoli věku a z jakékoli příčiny. Tato pomoc je přístupná i všem ostatním členům rodiny. Zajišťuje vzdělávací aktivity pro všechny, kdo po smrti dítěte rodinám pomáhají. Besedy, kurzy a semináře připravuje pro laickou i odbornou veřejnost. Lidé ze spolku od roku 2014 pravidelně pořádají pro zdravotníky - porodní asistentky a lékaře elearningový kurz Péče o rodiče po perinatální ztrátě.  Patronkou při založení spolku byla režisérka Olga Sommerová, která se s jeho činností seznámila při natáčení svého filmu Přežili jsme svoje děti.  

Foto pixabay.com

Štítky setkání, úmrtí, dítě, Dlouhá cesta, Jihlava, psycholog, rodina, Olga Sommerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě proběhne setkání rodičů, kteří přišli o své dítě. Přítomný bude také psycholog | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.