Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Žena u nehody zachránila život jednomu z řidičů. Dostala za to v Pelhřimově ocenění

Ocenění za záchranu lidského života v pondělí 23. října na radnici v Pelhřimově z rukou starosty města Františka Kučery obdržela mladá žena Zuzana Nehasilová. Jménem Policie České republiky přišel osobně poděkovat vedoucí územního odboru Pelhřimov Jaromír Štěpánek a vedoucí dopravního inspektorátu v Pelhřimově Rostislav Sůva. Zmíněná žena zachránila život jednomu řidiči při dopravní nehodě, která se stala 31. srpna.

Došlo k ní krátce po poledni na ulici Válkova v Pelhřimově. „Mladý řidič osobního automobilu Subaru jel po ulici Válkova směrem k ulici Boženy Němcové, přičemž na křižovatce s ulicí K. H. Borovského nedal při vjíždění do křižovatky přednost v jízdě třicetiletému cyklistovi přijíždějícímu po hlavní komunikaci. Cyklista při nehodě utrpěl těžké zranění v oblasti hlavy. Mladá žena, která byla svědkem této nehody, pohotově zareagovala a zraněnému cyklistovi okamžitě poskytla první pomoc,“ říká Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Do příjezdu záchranářů muže stabilizovala, a svým profesionálním jednáním mu tak zachránila život.

„Člověk, který zachrání lidský život, si zaslouží úctu a respekt nás všech. Jsem velmi rád, že jsem mohl paní Zuzanu Nehasilovou poznat a osobně jí ocenění předat,“ uvedl Jaromír Štěpánek, vedoucí územního odboru Pelhřimov.

Foto Dominik Svoboda

Štítky záchrana, ocenění, Pelhřimov, nehoda, havárie, František Kučera, Policie České republiky, cyklista, Božena Němcová, Subaru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena u nehody zachránila život jednomu z řidičů. Dostala za to v Pelhřimově ocenění | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.