Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Lidé už si objednávají vánoční cukroví. Letos bude dražší, může za to cena másla a nedostatek ořechů

Vánoce už opravdu klepou na dveře. Dokazuje to i fakt, že lidé na Vysočině už uskutečňují objednávky na vánoční cukroví. Potvrzují to mnohé cukrárny a také lidé, kteří pečou cukroví na zakázku doma.

Cukrárny očekávají, že lidé budou cukroví objednávat zhruba ve stejném množství, jako tomu bylo loni. Cukroví však bude dražší, na cenu bude totiž působit nynější cena másla i nedostatek ořechů, které bývají častou přísadou v mnoha druzích cukroví. Cukráři předpokládají, že kilogram cukroví se může prodražit až o několik desítek korun.

Cenu za kilogram vánočního cukroví bude muset zvýšit také Jana Vacková, která peče vánoční cukroví na zakázku hlavně pro své známé na Jihlavsku. „Máslo razantně podražilo, takže budu muset podražit i já, i když hodně nerada. Odhaduju, že pod 450 korun za kilo cukroví s máslem se už nedostanu."

Stejným problémem bude cena a hlavně nedostatek vlašských ořechů, které se také přidávají do mnoha druhů cukroví. Zmíněná cukrářka Jana Vacková bude letos druhů s ořechy péct méně, a to hlavně kvůli jejich vyšší ceně. „Ceny za ořechy se pohybují třeba i kolem 290 korun za kilo, to je opravdu hodně. Kde jsou ty doby, kdy jsem pekla z ořechů za 120 korun za kilo," vzpomíná Vacková. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cukroví, ceny, Vánoce, cukrárny, máslo, ořechy, vánoční cukroví, Kraj Vysočina, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé už si objednávají vánoční cukroví. Letos bude dražší, může za to cena másla a nedostatek ořechů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.