Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jihlavský policista exceloval v plaveckých závodech v Mělníku. Postupuje na mistrovství Evropy

S vynikajícími výsledky se vrátil z Policejního mistrovství České republiky v plavání se záchranou tonoucího jihlavský policista Jindřich Dáňa. Na stupni vítězů se umístil hned v šesti disciplínách, ve dvou z nich získal ocenění nejvyšší, a to titul mistra Policie České republiky.

Policejní mistrovství se konalo v polovině května v plaveckém bazénu v Mělníku. V kategoriích mužů i žen se soutěžilo celkem v šestadvaceti disciplínách. „Mimo disciplín v tradičních plaveckých technikách jsou součástí mistrovství i dvě speciální disciplíny, a to záchranné plavání (25 metrů pod vodou plus 25 metrů volný způsob) a dále záchranné plavání v oděvu (25 metrů volný způsob plus 25 metrů s figurínou),“ upřesňuje Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Jihlavský policista Jindřich Dáňa byl na soutěži jediným zástupcem z Vysočiny. Závodil celkem v šesti disciplínách, a to 50 metrů a 100 metrů plavecké techniky prsa, 100 metrů  znak, v disciplínách záchranné plavání a záchranné plavání v oděvu a dále 100 metrů polohový závod. 

V těchto všech diciplínách dosahl jihlavský policista mimořádných výsledků. Dvakrát získal třetí místo, a to v záchranném plavání v oděvu a v plavání na 100 metrů znak. Dvě druhá místa obsadil v polohovém závodu na 100 metrů a v záchranném plavání. „Ocenění nejvyšší vybojoval v disciplínách 50 metrů a 100 metrů plavecké techniky prsa, a získal tak titul mistra Policie České republiky,“ dodává Miláčková.

Reprezentant policie na Vysočině se svými výbornými výsledky zařadil mezi desítku nejlepších soutěžících, kteří postupují na Mistrovství Evropy v policejním plavání, které se bude konat v německém Hannoveru. „Policista Jindřich Dáňa bude soutěžit ve čtyřech disciplínách, a to v plavání na 50 a 100 metrů plavecké techniky prsa, v záchranném plavání a v polohovém závodě na 100 metrů.  Výsledky, kterých už nyní nadstrážmistr Jindřich Dáňa dosáhl, jsou vynikající a nominace na mezinárodní mistrovství, kde bude policista reprezentovat Kraj Vysočina, je velký úspěch,“ chválí závěrem policejní mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky plavání, Česko, Mělník, technika, Kraj Vysočina, oblečení, Policie České republiky, Evropa, Hannover

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský policista exceloval v plaveckých závodech v Mělníku. Postupuje na mistrovství Evropy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.