Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První ročník Týdne pro rodiny na Vysočině se blíží do svého finále

Přesně 15. května, v den, kdy se každoročně slaví Světový den rodin, byl na krajském úřadě odstartován Týden pro rodiny. První ročník oslav, který Kraj Vysočina pro rodiče připravil, se nese ve znamení péče o rodinu a především podpory o samotné pečovatele.

„Jsem přesvědčen, že rodina je to nejcennější co máme a že mít funkční a spokojenou rodinu není automatické a samozřejmé. Je to běh na dlouhou trať, který od vás vyžaduje spousty úsilí a péče. Rádi bychom vám na této dlouhé a náročné cestě byli nápomocni,“ přiblížil účastníkům smysl akce náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.

Jednotlivé aktivity Týdne pro rodiny jsou zaměřeny na pečovatele, kteří se starají o děti, seniory či jinak závislé osoby a tomuto pečování věnují svůj čas a svoji energii. Především pozitivní energie, motivace, zdravé sebevědomí a odborné informace jsou pro pečovatele velice důležité a potřebné pro zvládání každodenních starostí s péčí o blízké osoby spojených.

A právě na tyto věci byly zaměřeny jednotlivé přednášky a praktické semináře Týdne pro rodiny. Úvodní aktivitou byla přednáška uznávaného dětského psychologa Zdeňka Martínka, který se zaměřil na dětský svět a média. Plný konferenční sál pozorně naslouchal, jaké následky mohou mít na psychiku dětí nevhodné televizní pořady a počítačové hry a jak k těmto věcem přistupovat.

Závěr v Horáckém divadle 

Téměř čtyřicet rodičů se zúčastnilo praktického semináře herečky a moderátorky Jarmily Skopalové, během kterého jim poradila, jak zvládat nedostatek sebevědomí pomocí hereckých fíglů. Během celodenní prorodinné konference s názvem Co vše udělat pro to, aby rodina dobře fungovala byla účastníkům představena nová připravovaná celostátní koncepce rodinné a seniorské politiky a hlavní cíle a aktivity v této oblasti realizované Krajem Vysočina. Dále pak zazněly praktické příspěvky, které byly zaměřeny na motivaci a  posílení sebevědomí pečujících osob a na zvládání jejich každodenních starostí s péčí o blízkou osobu spojených.

Týden pro rodiny završí slavnostní předání cen vítězným podnikům 2. ročníku soutěže Podnik přátelský rodině, které se uskuteční ve čtvrtek 18. května  v Horáckém divadle Jihlava.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky rodina, Kraj Vysočina, sebevědomí, Pavel Franěk, Zdeněk Martínek, Horácké divadlo Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ročník Týdne pro rodiny na Vysočině se blíží do svého finále | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.