Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vítání jara v Adaptě: Soutěž o nejlepší jarní pomazánku a originální módní přehlídka

V druhé půli března se v Adaptě – odlehčovací službě při Oblastní charitě Jihlava – konalo vítání jara. Akce se zúčastnilo 39 osob – uživatelé služby, jejich rodiče, dobrovolníci i zaměstnanci Adapty. Celou akci zahájila „Pravoslava Prvosenková“, která předala slovo kolegyni „Světlušce Žabičkové z ČHMÚ sídlícího v Adaptě“. Svojí předpovědí počasí pro Adaptu a podle jejich výroků se můžeme těšit na jasné zítřky.

Poté následovala módní přehlídka. „Představila se nám kolekce modelů vytvořených našimi uživateli. Někdy to byla celá garderoba, jindy daný outfit podtrhl vhodně zvolený doplněk oděvu,“ uvedla Jana Nagyová, vedoucí Adapty.

Po přehlídce se všichni s vervou pustili do soutěžních klání. Jednou z disciplín byla zároveň dovednostní soutěž. Jednalo se o přípravu jarní pomazánky. „Hotové výrobky našich uživatelů byly podrobeny „přísnému“ posouzení nezávislé rodičovské degustační komise. Podle závěrů odborné poroty máme v Adaptě samé skryté kuchařské talenty, neboť všechny vzorky získaly nejvyšší možný počet bodů,“ dodala s úsměvem Nagyová.

Akce pokračovala rýmovaným odemykáním - paní „Žabičková“ symbolicky odemkla jaro klíčem, jenž vyrobili uživatelé služby.

Na samý závěr akce uživatelé společně s rodiči doplnili vynaloženou energii dobrým opečeným buřtem a vůbec prý nevadilo, že není opečený na ohni, protože chutnal skvěle.

„Děkujeme všem, kteří se vítání jara v Adaptě zúčastnili. Poděkování za vítanou pomoc patří našim dobrovolníkům Jitce a Michalovi a kamarádovi Zdeňkovi,“ řekla závěrem Nagyová.

Odlehčovací služba Adapta Jihlava

 Poskytuje podporu těm, kteří se starají a pečují o osoby se sníženou soběstačností z důvodu chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí, současně předchází jejich sociální izolaci a nabízí jim bezpečné a podnětné prostředí.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky jaro, Jihlava, Český hydrometeorologický ústav, módní přehlídka, pomazánka, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítání jara v Adaptě: Soutěž o nejlepší jarní pomazánku a originální módní přehlídka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.