Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Čtveřice dětí zachránila život dívce, která spadla pod led. Dnes obdržely poděkování

Školáci 4. a 7. třídy Základní školy Hrotovice Nela, Sabina, Adam a Petr prokázali velkou odvahu a duchapřítomnost, když v závěru února zachránili život patnáctileté dívce. V nedaleké obci Slavětice si hráli v době, kdy na led místního rybníka vstoupila dívka, pod kterou se už tající led prolomil, a začala se topit. Děti neváhaly, svou okamžitou reakcí dívku zachránily a dnes jim krajská radní Jana Fialová, zástupci obou obcí, policie i Nadace ČEZ přijeli poděkovat a předat drobné dárky.

„S Nelou jsme zůstaly na břehu u přítoku rybníka a volaly jsme na Magdu, ať se snaží rukama odstrkovat od kusů ledu směrem k nám. Mezitím kluci utíkali přes hlavní silnici k nejbližšímu domu k Hájkům, kde vzali ve stodole žebřík a utíkali k rybníku společně s námi,“ prozradila nejstarší třináctiletá Sabina, která je dobrovolnou hasičkou a některé situace už od dobráků znala a věděla, jak se zachovat, i když sama přiznala, že ve stresu ona i její mladší kamarádi rozhodně byli, ale nakonec zareagovali velmi profesionálně a dokázali dívce pomoci.

ČTĚTE TAKÉPatnáctiletá dívka spadla pod led. Zachránily ji duchapřítomné děti a žena se žebříkem 

Za statečnost a záchranu lidského života je dnes ocenila starostka Hrotovic Hana Škodová, starosta Slavětic René Moravec, Dana Čírtková a Jaroslav Haza od Policie ČR i krajská radní Jana Fialová. „Ani někteří dospělí by nebyli schopní zachovat chladnou hlavu tak, jak jste to zvládli vy,“ nechala se slyšet Jana Fialová, která Sabině, Petrovi, Adamovi i Nele předala drobné dárky od Kraje Vysočina v podobě flash disku, knihy rekordů i lámané čokolády. Od policie dostali reflexní batůžek, ledvinku i další reflexní prvky, Jana Štefánková z Nadace ČEZ je potěšila rodinnou vstupenkou do Aqua Palace v Praze a od obce Slavětice mohou zase využít permanentku do Aquaparku Laguna Třebíč. 

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Jana Fialová, rybník, Slavětice, ČEZ, Hrotovice, flash disk, Policie České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Čtveřice dětí zachránila život dívce, která spadla pod led. Dnes obdržely poděkování | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.