Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na kompost bude v Jihlavě použito téměř patnáct tun odstrojených vánočních stromečků

Vánoce jsou definitivně pryč, Služby města Jihlavy (SMJ) proto již ukončily svoz odstrojených vánočních stromečků po krajské Jihlavě. Tento rok bylo vyvezeno téměř 15 tun použitých vánočních stromečků, které dále poslouží jako kompost.

Pracovníci SMJ opět počítali s nárazovým a velkým množstvím vyhozených stromečků, proto v Jihlavě probíhalo hned několik mimořádných svozů. První probíhal v sobotu 14. ledna. V terénu byla hned od rána dvě popelářská vozidla, jezdila po celé Jihlavě.

Druhý termín svozu byl naplánován na 21. ledna, to už ale nebylo tolik stromků, jezdilo proto jen jedno popelářské vozidlo. Naposledy se v Jihlavě pro vyhozené stromky vyjelo v sobotu 28. ledna.

ČTĚTE TAKÉ: V Jihlavě probíhá svoz vyhozených vánočních stromečků. SMJ je využijí do nového kompostu 

„Svezeno bylo letos celkem 14,94 tuny požitých vánočních stromků, které byly následně odvezené na kompostárnu v Henčově u Jihlavy. Pokud to počasí dovolí, tak v březnu proběhne jejich štěpkování a budou použity jako základ do nového kompostu,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.

SMJ budou nadále svážet použité stromky, ale už dohromady s komunálním odpadem. „Přesto prosíme občany, aby pořád odstrojené stromky dávali ke kontejnerovým stáním na odpad. Jde o to, aby zbytečně nevznikaly černé skládky a vyhozené stromky se neválely po sídlištích a ulicích města Jihlavy,“ uzavírá s prosbou Málek.

Foto www.ekolist.cz

Štítky Jihlava, vánoční stromek, kompost, Vánoce, Martin Málek, Henčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kompost bude v Jihlavě použito téměř patnáct tun odstrojených vánočních stromečků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.