Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihlavě probíhá svoz vyhozených vánočních stromečků. SMJ je využijí do nového kompostu

Vánoce jsou definitivně pryč a jihlavské domácnosti se postupně zbavují svých vánočních stromečků. Ty končí nejčastěji venku u kontejnerů. Pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) s velkým počtem odložených stromečků počítají, proto v těchto dnech v Jihlavě probíhá svoz stromků velkými kontejnerovými auty. Vyhozené vánoční stromečky poslouží jako základ do nového kompostu.

Velké množství vyhozených stromečků se očekává během nadcházejícího víkendu, proto je na sobotu 14. ledna naplánován první mimořádný svoz vánočních stromků z celé Jihlavy. Druhý mimořádný svoz proběhne další sobotu 21. ledna. Podle množství stromečků vyjede na svozovou trasu jedno až dvě popelářská auta.

„Prosíme občany, aby na uvedené termíny umístili ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad vysloužilé stromečky, abychom jich dokázali naráz odvézt co nejvíce. Výrazně tak urychlí práci našim pracovníkům. Tím, že nebudou stromečky rozházené po celém okolí, nebude docházet k vytváření černých skládek,“ říká Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy. Ještě dodává, že je také důležité, aby vánoční stromky neobsahovaly zbytky ozdob, háčků a jiných příměsí.

Bioodpad SMJ uloží na kompostárnu v areálu skládky v Henčově. Zde budou stromečky uloženy a na jaře dojde k jejich naštěpkování. Poté poslouží jako základ do nového kompostu.

Štítky Jihlava, vánoční stromek, kompost, Vánoce, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě probíhá svoz vyhozených vánočních stromečků. SMJ je využijí do nového kompostu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.