Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Ledeč nad Sázavou chce prodat areál, v němž je v nájmu nemocnice následné péče

Město Ledeč nad Sázavou na Havlíčkobrodsku nabízí na prodej areál v lokalitě Háj, v němž je nemocnice následné péče. Základní nabídková cena je 40,5 milionu korun. Areál je teď pronajatý, řekla starostka Hana Horáková (Nezávislí pro Ledeč). Podmínkou prodeje je, že tam bude pro dlouhodobě nemocné pacienty zachovaných nejméně 40 lůžek. Podle starostky i proto, aby za nimi jejich blízcí nemuseli daleko dojíždět.

O prodeji areálu uvažovala už předchozí zastupitelstva města, řekla starostka. Nynější pronajímatel městského areálu už také uzavřel kupní smlouvu na vedlejší budovu, která patřila kraji. Přihlásit se do městské soutěže mohou i jiní zájemci.

Přihlášky do soutěže o nemovitosti nabízené městem je možné podat do 21. listopadu, veřejná licitace se uskuteční na ledečském městském úřadě o čtyři dny později, tedy 25. listopadu. Zájemci musí rovněž včas složit předepsanou půlmilionovou kauci. Účastníkovi, který nevyhraje, pak město kauci vrátí. Nový majitel by se měl zavázat k tomu, že v areálu nechá 40 lůžek pro následnou péči hrazených z veřejného zdravotního pojištění deset let. Vyplývá to z údajů na webu města.

Nemocnici následné péče Ledeč - Háj provozuje společnost Vysočinské nemocnice. Od kraje už získala vedlejší budovu, v níž dřív byl Domov Háj pečující o lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Cena krajského majetku je podle kupní smlouvy zveřejněné tento měsíc v registru smluv 40,65 milionu korun.

Obyvatelé Domova Háj se v minulých letech z velké budovy přestěhovali do rodinných domků, které pro ně na pěti místech na Havlíčkobrodsku postavil kraj s pomocí dotací. Proces transformace Domova Háj byl podle dřívějších údajů zástupců kraje ukončený v listopadu 2021. Kraj si pak původní areál ještě nechal kvůli válce na Ukrajině, počítal s ním jako se záložní kapacitou pro případné humanitární ubytování uprchlíků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ledeč nad Sázavou

Štítky ČR, reality, správa, zdraví, Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledeč nad Sázavou chce prodat areál, v němž je v nájmu nemocnice následné péče | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.