Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Žďár nad Sázavou chce do šesti let zvýšit počet městských bytů o 130

Radnice ve Žďáru nad Sázavou by chtěla do šesti let zvýšit počet městských bytů přibližně o 130. Dvacetitisícovému městu jich zatím patří 476, jsou to hlavně malometrážní byty a byty v domě s pečovatelskou službou, chybí mu větší byty. Kromě běžných nájemních by měly přibývat například startovací byty, bydlení pro seniory, lidi v bytové nouzi nebo pro určité profese.

„Naše strategie a vize je, že budeme vytvářet podmínky, aby vznikla co nejširší paleta možností bydlení pro co nejvíce skupin obyvatelstva," řekl starosta Martin Mrkos (STAN, za Žďár-živé město). Díky spolupráci radnice s Českou spořitelnou se už ve Žďáru nad Sázavou staví dva bytové domy v Sázavské ulici. Město připravuje výstavbu v ulicích Dr. Drože a Novoměstská.

Dostupnost bydlení se podle starosty zhoršila, i kvůli dlouhé přípravě staveb, složitému stavebnímu řízení, cenám stavebních materiálů či nedostatku pracovníků ve stavebnictví. Žďárská radnice připravila dokument zaměřený na bydlení s výhledem do roku 2040. „Není to materiál, který by skončil někde v šuplíku," uvedl starosta. Dodal, že už jsou podnikané konkrétní kroky.

Projekt na dva bytové domy v Sázavské ulici připravila s radnicí společnost Dostupné bydlení České spořitelny. V domech bude 34 nájemních bytů, nabízené budou podle dřívější zprávy České spořitelny lidem v profesích, které ve městě scházejí. Tyto bytové domy by měly být dokončené příští rok.

Dalších 40 až 50 bytů by mělo přibýt díky výstavbě připravované v ulici Dr. Drože a v Novoměstské ulici, kde má město pozemky. Náklady těchto projektů podle předpokladu převýší 200 milionů korun. Na stavby by radnice chtěla využít podporu ze Státního fondu podpory investic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky ČR, reality, byty, správa, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďár nad Sázavou chce do šesti let zvýšit počet městských bytů o 130 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.