Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Sjezdovka na Šacberku nemá vodu na zasněžování, město nádrž do zimy opraví

Kvůli poruše výpusti, která je přímo v tělese hráze, se vypustila voda nezbytná pro technické zasněžování sjezdovky na Šacberku. Město začalo s opravou, kterou je potřeba stihnout do začátku zimy.

„Trubka uprostřed hráze měla nerezové kolejnice přišroubované ocelovými šrouby, které urezly a uvolnily těsnění. Dřevěné dluže, které udržovaly potřebnou výšku hladiny vody, tak přestaly fungovat,“ popsal mluvčí magistrátu Radovan Daněk s tím, že se celá nádrž vypustila během tří dní.

Porucha je u dna, kam se kvůli malému průměru trubky nedá dostat. Oprava si proto vyžádá stavbu nového přepadu hráze. Město už nechává postavit nové zařízení, práce vyjdou na zhruba tři čtvrtě milionu. „Firma musí opravy stihnout do zimy, aby provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček mohl v mrazivých dnech vyrábět z vody v nádrži pomocí sněhových děl technický sníh. Bez vody by byla ohrožena lyžařská sezóna na Šacberku,“ připomněl Daněk.

Na opravu pak naváže rekonstrukce celé nádrže, která začne na jaře příští rok. „Jde o vodní dílo postavené před dvaceti lety a je potřeba provést komplexní rekonstrukci. Město nechalo zpracovat projekt na odbahnění nádrže a opravu hráze. Vyjde asi na 3 miliony korun,“ uvedl Ondřej Stránský z majetkového odboru magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Se svolením Města Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky Šacberk, zasněžování, nádrž, porucha, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdovka na Šacberku nemá vodu na zasněžování, město nádrž do zimy opraví | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.