Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Oprava kulatých laviček na náměstí. Na sedácích se objevily praskliny

Jihlava nechává opravit kulaté lavičky v horní části Masarykova náměstí. Na dřevěných sedácích se totiž objevily praskliny. Hotovo má být ještě do konce října.

Hotovo musí být ještě před příchodem zimy. „Na sedácích se objevilo několik prasklin a dřevo by tak do sebe mohlo vsakovat vodu. V zimě by pak hrozilo vážnější poškození laviček. Dodavatel je proto opravuje,“ uvedl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Opravu provádí firma, která lavičky i vyráběla, tedy firma Pavla Doležala ze Studének. „V rámci záruky injektáží doplní lepidlo v místech prasklin, zapraví mechanická poškození, celoplošně přebrousí materiál a následně povrchově upraví lavičky do stejného odstínu. Pro jistotu zvolí silnou vrstvu lazury dle doporučení dodavatele barvy,“ dodal mluvčí.

Kvůli zajištění dostatečného vytvrzení povrchové úpravy je nutné dřevěné prvky demontovat, opravit ve firmě a nechat vyschnout v suchu a při stabilní teplotě. „Až poté se budou vracet zpět,“ doplnil Daněk.

Práce firma provádí ve dvou etapách, první tři lavičky už jsou odmontované od středy a vracet se budou zřejmě 18. října. Zbývající dvě lavičky se pak budou opravovat od pondělí 21. října do konce měsíce.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Jihlava

Štítky lavičky, náměstí, jihlava, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava kulatých laviček na náměstí. Na sedácích se objevily praskliny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.