Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší pekárna na Vysočině Lapek a.s. ukončuje činnost

PR článek

Společnost LAPEK, a.s. oznámila na valné hromadě dne 18. června 2024, že ke konci roku ukončí činnost v oboru pekařství, cukrářství a lahůdkářství. Tento krok povede k hromadnému propouštění až 217 zaměstnanců. Zároveň probíhají jednání o převzetí maloobchodní sítě novými partnery a o zajištění kontinuity zásobování pekařskými výrobky. Společnost tak informuje prostřednictvím Jihlavské Drbny.

Konec jihlavské pekárny Lapek. Řada lidí přijde o práci, o osudu prodejen se teď jedná

Na redakci Jihlavské Drbny se obrátil jeden ze čtenářů s informací o ukončení provozu největší pekárny na Vysočině, jež sídlí v Jihlavě – společnosti Lapek, a.s. To nám dnes po obědě potvrdil předseda představenstva společnosti Tomáš Křemen.

Tiskové prohlášení předsedy představenstva společnosti LAPEK, a.s.

Dne 18.6.2024 proběhla valná hromada společnosti LAPEK, a.s., na které bylo rozhodnuto, že společnost ukončí svoji činnost v oboru pekařství, cukrářství, lahůdkářství k 31.12.2024 a bude podnikat v jiném oboru. S tímto krokem souvisí předání zákazníků, především pekařských výrobků, obchodnímu partnerovi za účelem zajištění zásobování pečivem.

Společnost LAPEK, a.s. jedná zcela v intencích zákonů České republiky a to konkrétně dle zákoníku práce. Z tohoto důvodu bylo Krajské pobočce Úřadu práce v Jihlavě sděleno, že se jedná o hromadné propouštění dle §62 zákoníku práce. Úřad práce byl informován, že propouštění se dotkne až 217 zaměstnanců společnosti.

Společnost LAPEK, a.s. dále provozuje svoji vlastní maloobchodní síť. V současné chvíli je již dohodnuto převzetí části prodejen novým dodavatelem pekařských výrobků. Další prodejní místa a s tím související zaměstnanci jsou v tuto chvíli předmětem jednání s jiným obchodním partnerem.

Vzhledem k probíhajícím intenzivním jednáním s obchodními partnery, předpokládáme ukončení pracovních poměrů do 100 zaměstnanců.

Rád bych zdůraznil, že tímto krokem nedochází k zrušení společnosti LAPEK, a.s., ani ke změně ve vlastnické struktuře. Jde jen o předem naplánované a řízené ukončení podnikání v oboru pekařství, cukrářství, lahůdkářství.

Ing. Tomáš Křemen, předseda představenstva, Lapek a.s.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pekárna, činnost, výroba, provoz, tiskové prohlášení, Lapek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Sobota, 14. září 2024, 06:59Odpovědět

Největší pekárna na Vysočině Lapek a.s. ukončuje činnost | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.