Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

FOTO: Po Jihlavě se opravují kanalizační poklopy. Řidiči na ně mohou vjet už po dvou hodinách

Také letos se pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) věnují údržbě a případné opravě kanalizačních poklopů na silnicích, které jsou v majetku města. Velkou výhodou takzvaných samonivelačních poklopů je to, že na ně mohou řidiči najet už po dvou hodinách po opravě.

„Pracovníci ze specializované firmy nejprve vyřízli povrch komunikace do hloubky 25 cm a o průměru 120 cm. Následně osadili na maltové lože nové litinové samonivelační poklopy a zalili je teplým asfaltem. Nakonec spáru ošetřili tavitelnou páskou. Samonivelační poklopy mají tu výhodu, že neklesnou pod ani nevystoupí nad úroveň vozovky. Mají dlouhou životnost a jejich instalace je rychlá. Navíc už po dvou hodinách jsou opět plně pojízdné," popisuje mluvčí SMJ Martin Málek.

Jeden kus za 16 tisíc korun 

U tohoto typu je podle Málka výhodná i cena. Jeden takový nový poklop vyjde zhruba na 16 tisíc korun včetně DPH. SMJ se opravám poklopů na revizních šachtách kanalizací věnují každý rok, a to v rámci údržby kanalizační sítě. Jak Málek dodal, může se také ale jednat o poklopy na kanalizaci dešťové či odvodnění komunikace. „Samozřejmě, že ne všechny šachty umístěné na vozovkách jsou v našem provozování. V této etapě bylo opraveno 32 poklopů. Díky těmto opravám se bude řidičům jezdit pohodlněji a bezpečněji," ujistil Martin Málek. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Služeb města Jihlavy

Štítky oprava, revize, poklop, kanál, kanalizace, údržba, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po Jihlavě se opravují kanalizační poklopy. Řidiči na ně mohou vjet už po dvou hodinách | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.