Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 15. srpna 2024  |  Svátek má Hana
Bez reklam

Vydatné deště předčasně ukončily dětský tábor na Pelhřimovsku. Lidé ho opustili ještě před půlnocí

Kvůli přívalovým dešťům skončil v noci ze soboty na neděli další dětský tábor. Tentokrát šlo o ten v Pobistrýcích na Pelhřimovsku, ze kterého bylo evakuováno devatenáct osob.

„Ohlášení o stoupající vodě v dětském táboře na Pelhřimovsku jsme na tísňovou linku přijali během čtvrté hodiny ranní. Osoby byly z tábora evakuovány již před půlnocí,“ sdělila v neděli dopoledne Nikola Pátková za vysočinské hasiče. Ti na táboře pomohli s odnesením osobních věcí.

Kvůli bouřce evakuovali hasiči dva dětské tábory. Odklízeli popadané stromy a odčerpávali vodu

Silné bouřky dorazily ve středu večer i na Vysočinu. Hasiči řešili desítky zásahů, převážně šlo o popadané stromy a větve na silnicích a o odčerpávání vody. Z bezpečnostních důvodů také museli evakuovat dva dětské tábory.

Nejedná se o ojedinělou událost tohoto léta, před pár dny skončily kvůli bouřce také tábory u Vápovic na Jihlavsku nebo u Zahradiště na Žďársku. Zejména u Vápovic byla situace dramatická, vítr tam poničil patnáct stanů, ve kterých byly děti ubytované.

Voda natekla i do sklepa telčského zámku

Zejména Jihlavsko a Třebíčsko pak sužovaly bouřky také v pátek. V Krahulčí na Jihlavsku kvůli přívalovému dešti přetekl rybník, voda tam zaplavila sklepy, garáže a rodinné domy. Hasiči ze zatopeného domu evakuovali tři lidi. Některé ulice voda zatopila také v Telči na Jihlavsku. Několik centimetrů vody nateklo i do sklepa telčského zámku.

Meteorologové na Vysočině zaznamenali nejvíc srážek okolo 17:00. Na stanici Kostelní Myslová, které leží asi čtyři kilometry od Telče, za hodinu napršelo na čtvereční metr přes 23 litrů. V Jemnici na Třebíčsku, kde spadlo přes 28 litrů srážek, museli hasiči několika místech odčerpávat vodu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dětský tábor, déšť, bouřka, evakuace, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydatné deště předčasně ukončily dětský tábor na Pelhřimovsku. Lidé ho opustili ještě před půlnocí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.