Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Na zaplacení poplatku za odpad mají Jihlavané už jen pár hodin. Mohou vše vyřešit online

Třicátého června je poslední den, kdy mohou lidé zaplatit poplatek za odpad, stále je možné ho uhradit online. Částka je letos v Jihlavě stejná jako v minulých letech, tedy 804 korun za osobu. Zůstává i možnost získat stovku slevu.

Na platbu mohli lidé letos snadno zapomenout, magistrát totiž neposílal složenky ani dopisy s platebními údaji, informace šly e-mailem. „A to pouze těm, kteří s elektronickou komunikací souhlasili a ekonomickému odboru pro tento účel kontaktní e-mailovou adresu sdělili,“ připomněla Lucie Maxová z jihlavské radnice.

Vedoucí odboru Jan Jaroš pak zdůraznil, že výzva k poskytnutí souhlasu byla zveřejněná hned několikát. Poplatek za odpad přitom platí všechny fyzické osoby přihlášené k pobytu v Jihlavě a také vlastníci nemovitostí, které jsou na území Jihlavy a není tam nikdo hlášený k pobytu.

V Třešti mají na popelnicích čárové kódy, v Jihlavě je nechtějí. Nebylo by to fér, zní z radnice

Svoz odpadů se modernizuje, stále častější je využívání QR kódů při platbě poplatků. V Třešti pak mají na popelnicích čárové kódy, díky kterým má radnice přehled, jak často se která popelnice vyváží. V Jihlavě podobný systém zavést nechtějí.

Platí se 804 korun za osobu nebo nemovitost podléhající poplatku. I letos se lze zapojit do motivačního programu a mít stokorunovou slevu. „Vlastníkům stavby pro rodinnou rekreaci, kteří mají současně pobyt v Jihlavě, je poskytována úleva na poplatku ve výši 75 procent,“ připomněla Maxová.

Pořád to lze stihnout

Poplatek přitom ještě nyní lze uhradit přes Portál občana nebo bezhotovostním převodem z účtu. Další možnosti jako poštovní poukaz, na pokladně magistrátu nebo na pracovišti správce poplatku jsou již v nedělní podvečer pasé.

„Číslo účtu pro platbu poplatku za odpad je 50016-1466072369/0800. Ke správné identifikaci platby je třeba vždy uvést variabilní symbol, který je každému poplatníkovi přidělen správcem poplatku při přihlášení,“ poradila Maxová. Pokud nebude poplatek zapalcený včas nebo ve správné výši, ůže se zvyšovat až do dvojnásobku nezaplacené částky.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto jumpstory.com | Zdroj Město Jihlava

Štítky poplatek, odpad, platba, online, Portál občana, Jihlava, magistrát, Jan Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zaplacení poplatku za odpad mají Jihlavané už jen pár hodin. Mohou vše vyřešit online | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.