Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Jihlava připravuje další cyklostezku, povede údolím Drážního potoka od ulice 5. května k hlavnímu nádraží

Další část trasy, která propojí město a průmyslovou zónu v Pávově, bude 565 metrů dlouhá a tři metry široká. Půjde o smíšenou stezku pro pěší a cyklisty, kteří se díky ní vyhnou frekventované Sokolovské ulici.

Trasa bude mít začátek na Bedřichově na konci ulice U Hlavního nádraží a povede údolím Drážního potoka. Jedna její větev dále povede ke garážím v přednádraží, druhá větev propustkem podejde Havlíčkovu ulici a vyústí do údolí směrem k Polenské ulici. Nové bude možné napojení na další cyklotrasy.

Městu se loni podařilo získat krajskou dotaci na projektovou dokumentaci, nyní se pokusí získat peníze ze státní kasy. „Na samotnou realizaci cyklostezky žádáme z programu IROP o dotaci 85 procent z předpokládané ceny necelých 22 milionů korun,“ potvrdil radní Petr Piáček (ODS + KDU-ČSL).

Město Jihlava dlouhodobě podporuje cyklistickou dopravu, pracuje na cyklostezkách i dalších opatřeních jako jsou cyklopruhy. Také se ve městě nabízí sdílená jízdní kola, kde radnice platí za Jihlavany prvních patnáct minut jízdy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihlava, cyklostezka, údolí, dotace, propojení cyklotras

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava připravuje další cyklostezku, povede údolím Drážního potoka od ulice 5. května k hlavnímu nádraží | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.