Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Hned po porodu mohou být všichni spolu. V jihlavské porodnici otevřeli rodinný pooperační pokoj

Pro maminky po císařském řezu je v jihlavské porodnici nově zrekonstruovaný rodinný pooperační pokoj. Zázemí tam s miminkem najde i tatínek, celá rodina tak může už první chvíle po porodu trávit společně.

Prvních několik hodin jsou ženy po porodu císařským řezem hlídány porodními asistentkami na pooperačním pokoji. Pokud je vše v pořádku, zhruba po osmi hodinách mohou na standardní pokoj.

Právě pokoj, kde tráví maminky první hodiny po porodu, je nyní po rekonstrukci. „Nabízí zázemí i pro tatínka v podobě pohodlných polohovacích křesel. Příjemnou atmosféru navozuje tapeta s motivem květin,“ popsala mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Mohou tam být současně až dvě ženy odpočívající po porodu.

„Tatínek nebo doprovod čerstvé maminky může být po celou dobu přítomen a pokud to nedovoluje stav maminky, může provádět bonding, tedy kontakt kůže na kůži, pohodlně a bezpečně hned vedle jejího lůžka,“ doplnila vedoucí lékařka oddělení šestinedělí a rizikové gravidity Monika Stretavská. S péčí o miminko přitom rády pomohou novorozenecké zdravotní sestry nebo laktační poradkyně.

Jihlavská porodnice patří dlouhodobě mezi nejvyhledávanější porodnice na Vysočině, kam jezdí maminky i ze vzdálených měst. „Loni se zde narodilo nejvíce dětí ze všech porodnic v Kraji Vysočina, letos u nás rodilo už 535 maminek," uzavřela Zachrlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky pooperační pokoj, porod, císařský řez, maminka, miminko, rodina, rodinný pokoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hned po porodu mohou být všichni spolu. V jihlavské porodnici otevřeli rodinný pooperační pokoj | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.