Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Stavba Horácké multifunkční arény pokračuje rychlým tempem, do listopadu má být pod střechou

Ocelová konstrukce střechy Horácké multifunkční arény už je ve výrobě, její montáž má začít letos v srpnu, aby do listopadu byla hala zastřešená. Pak bude nadále reálný termín dokončený v září 2025.

„Největší část střechy je dlouhá šedesát metrů a má skoro sedm metrů na výšku,“ řekl k rozměrům manažer výstavby arény a jihlavský radní David Beke (ODS + KDU-ČSL). Celá konstrukce má mít čtyři části, které se budou spojovat na staveništi.

Pracovat se začne ještě v létě. „Střecha by se od části od Smetanových sadů měla začít pomalu dělat od půlky srpna,“ informoval primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL) a tím, že cílem je dostat halu pod střechu do konce listopadu. Potom se bude stíhat termín dokončení stavby na konci září 2025.

K osazování bude potřeba příznivých teplot. Rtuť teploměru nesmí vystoupat nad třicet stupňů a tak možná přijde ke slovu i umělé ochlazování.

K nové střeše se pak váže zajímavá technická perlička. „Tak, jak měl starý Horácký zimní stadion nejdelší girlandový vazník v České republice, také Horácká multifunkční aréna bude mít vazník s největším rozpětím v České republice. Montáž bude velmi zajímavá, bude to výzva,“ sdělil náměstek primátora Radek Popelka (ANO 2011).

Co se týká  harmonogramu, ten zatím dělníci drží. Některé práce stihli rychleji, některé pomaleji, ve skuzu však nejsou. Podobná situace je ohledně peněz. „Vícenáklady tam jsou, ale kopírují méněnáklady, je to vyrovnané,“ ujistil Ryška.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl David Beke

Štítky Horácká multifunkční aréna, stavba, hala, střecha, harmonogram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba Horácké multifunkční arény pokračuje rychlým tempem, do listopadu má být pod střechou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.