Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Aktivní útočník v Jihlavě. V Cityparku proběhne noční cvičení, omezí to řidiče i chodce

Aktivní útočník. Tak zní název rozsáhlého taktického cvičení všech složek IZS, které zažije příští týden jihlavský Citypark. Noční akce se dotkne především obyvatel, kteří bydlí nebo se v danou dobu budou pohybovat v centru města.

„Vyšší počet vozidel všech složek integrovaného záchranného sytému a jejich příjezd se zvukovými a světelnými výstražnými signály do centra Jihlavy k areálu obchodního centra City Park v Jihlavě se v noci ze 14. na 15. května dotkne především obyvatel, kteří bydlí nebo se v danou dobu budou pohybovat v centru města,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Cvičení se bude konat ve vnitřních prostorách obchodního centra a v jeho průběhu bude zcela uzavřena Znojemská ulice od Masarykova náměstí ke křižovatce u Cityparku. S omezeními musí počítat také obyvatelé ulice Čajkovského a dolní části Masarykova náměstí, kde budou složky integrovaného záchranného systému využívat prostor a parkoviště pro parkování zásahových vozidel. „V okolí Cityparku nebude v průběhu cvičení - tedy zhruba od 23:30 do 04.00 hodin - umožněný pohyb chodcům. S nárazovým omezením dopravy musí počítat v této době také řidiči na ulici Hradební,“ upozornila Čírtková.

Rozesílání SMS 

Hlavním cílem cvičení bude prověřit součinnost složek integrovaného záchranného systému v rámci mimořádné události.

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina bude v rámci cvičení aktivovat aplikaci automatického rozesílání SMS zpráv uživatelům mobilních telefonů ve vymezeném okruhu, kde bude cvičení probíhat. „Bezprostřední okolí místa cvičení budou proti vstupu nepovolaných osob zajišťovat policisté, proto je nutné dbát jejich pokynů,“ dodává mluvčí policistů na Vysočině.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky cvičení, zkouška, IZS, policie, hasiči, zdravotníci, útočník, doprava, chodec, omezení, Citypark, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivní útočník v Jihlavě. V Cityparku proběhne noční cvičení, omezí to řidiče i chodce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.