Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Děti si v Jihlavě mají kde hrát, ale co teenageři? Vedení města řešilo přístupnost hřišť pro mládež

Na úterním zastupitelstvu přišla na přetřes otázka hřišť pro sportování mládeže a dospělých. Ta nejsou vždy v dobrém stavu, možnosti sportování však jsou u škol. Například hřiště u ZŠ Seifertova bylo loni na podzim rekonstruováno za milion a půl.

„Máme nedostatek hřišť pro teenagery. Dětských hřišť pro ty nejmenší je uspokojivý počet. Samozřejmě, vždycky to může být krásnější, ale není takový problém pro rodiny s dětmi někam vyrazit. U teenagerů je to však mnohem komplikovanější,“ upozornil opoziční Marek Hovorka (PiFo).

Dále pak zastupitel nahlas uvažoval, jestli dále investovat do areálu Českého mlýna, jak radnice plánuje, nebo radši postavit hřiště tam, kde je sportovní infrastruktura slabší. Například na dvanáctitisícovém sídlišti Březinky by mohlo nové hřiště najít využití.

„Se synem chodíme hrát fotbal nebo basket, tak vím, jak ta hřiště v Jihlavě vypadají. Nejsou ve stavu, že by si tam člověk chtěl zahrát," uvedl opoziční zastupitel Marek Hovorka.

Primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL) odpověděl, že radnice má o hřištích v Jihlavě velmi dobrý přehled, dají se využívat ta u škol. „Jsme domluveni se všemi našimi základními školami, za jakých podmínek jsou ochotni svá hřiště otevřít. V tuto chvíli máme otevřená hřiště, kde je správce, u ZŠ Kollárova, Seifertova a Jungamnnova,“ sdělil.

Do ostatních školních areálů chodí organizované skupiny, zájem veřejnosti je s otazníkem. „Když si budeme jistí, že to má smysl, tak to otevřeme. Ale vede to k tomu, že hřiště jsou více opotřebována,“ uvedl primátor. Konkrétně hřiště u ZŠ Kollárova bylo na konci životnosti, což byl také důvod pustit tam veřejnost, a letos se bude rekonstruovat.

Novinka pro pejskaře. Jihlava bude mít psí hřiště, hotové bude do konce letošního listopadu

Jihlavští zastupitelé na dnešním zasedání odsouhlasili vznik psího hřiště v krajském městě Vysočiny. Pejskaři ho najdou na zatravněném pozemku mezi ulicemi Jiráskova a Kainarova. Podle mluvčího jihlavské radnice bude mít rozlohu 800 metrů...

„Se synem chodíme hrát fotbal nebo basket, tak vím, jak ta hřiště v Jihlavě vypadají. Nejsou ve stavu, že by si tam člověk chtěl zahrát, radši se vypravíme za Jihlavu, což nedává smysl,“ vrátil se ještě ke stavu hřišť Hovorka.

Petr Ryška mu odpověděl, že hřiště u škol Seifertova a Jungmannova jsou pro basketbal ideální, jejich stav je dobrý. U Seifertovy bývá často plno, ale u Jungmannovy je, i proto, že je mimo centrum, obsazenost nižší.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky hřiště, dětské hřiště, basketbal, fotbal, sportování, veřejnost, Marek Hovorka, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti si v Jihlavě mají kde hrát, ale co teenageři? Vedení města řešilo přístupnost hřišť pro mládež | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.