Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Okénko pro zvědavé. Zájemci teď mohou bezpečně sledovat, jak v Jihlavě roste Horácká aréna

Na staveništi budoucí multifunkční Horácké arény každý den panuje čilý stavební ruch. Jde o stavbu, která veřejnost hodně zajímá. Ti, kteří chtějí mít přehled, co se na staveništi děje, teď mohou stavebním dělníkům koukat „pod ruce“, a to díky „okénku“, které se objevilo ve dvoře u malého zimáčku.

O demolici starého stadionu a stavbu nové multifunkční arény se postará olomoucká stavební firma GEMO a.s. Její cenová nabídka ve výši 1,909 miliard korun byla hodnoticí komisí vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější.

Demolice starého stadionu byla zahájena v létě 2023, Horácká aréna by pak měla stát v září 2025.  

To je aktuálně v přípravě. „Rádi bychom jej doladili a doplnili i o nějaké informace o stavbě, jako jsou například vizualizace, půdorysy nebo třeba informace o kapacitě stadionu či další zajímavosti," doplňuje radní města a manažer výstavby Horácké arény David Beke.

S prosbou, zda by město mohlo vytvořit „průhled" na staveniště, přišla na nedávném zasedání zastupitelstva opoziční zastupitelka Tereza Kafková (PiFo). 

Okénko se lidem líbí 

Lidé si tuto novinku na Facebooku pochvalují. „Okénko je super, díky za to,“ píše Josef Eder.

To, že v místě ještě přibude vizualizace, vítá třeba Luboš Fatr.Dobrej nápad s vizualizací. Říkal jsem si, co že to přesně je, co se právě staví.“

Jak nedávno sdělil novinářům primátor Jihlavy Petr Ryška, nejsledovanější stavba v Jihlavě, možná i na Vysočině, jde zatím podle stanoveného harmonogramu. „Jde to podle mě velmi dobře. Akorát tam teď řešíme vybavení. Třeba mantinely, jestli budou normální, nebo tam dát LED mantinely. Řešíme, jestli uděláme světelný poprsník, nebo ne. Řešíme i to, do jaké míry vybavíme gastro,“ jmenuje Petr Ryška.

Měly by v Horácké aréně být klasické mantinely, nebo LED mantinely?

Celkem hlasovalo227 čtenářů

Na staveništi jsou aktuálně k vidění čtyři jeřáby a „založený je už i pátý. „Pro zvýšení efektivity výstavby generální dodavatel zvažuje nasazení šestého. Probíhá armování dalších stěn a sloupů a jejich bednění, v případě potřeby se sloupům i stěnám topí fukary. V části u zimáčku se provádí hydroizolace a jednotlivé pásy se svařují. V prohloubené části pro technologie se ve stejné lokaci váže armovací výztuž pro základovou desku,“ popsal Beke to, co se momentálně děje na staveništi.

Primátor Jihlavy řešil s předchůdci novou arénu. Je to pro město přepych, mám obyčejný strach, řekl Výborný

Dnešní podvečer patřil na jihlavské radnici debatě současného primátora Petra Ryšky, který pozval své předchůdce – Vladimíra Hinka, Vratislava Výborného, Rudolfa Chloupka, Jaroslava Vymazala a Karolínu Koubovou. Ze setkání, které mohli lidé...

Zhruba za měsíc se začnou na stavbu vozit prefabrikáty. Zároveň u Tolstého ulice probíhá úprava terénu, aby zde mohlo dojít k podkladnímu betonování. „Sloupy ještě zakryje monolitický strop, tím bude patro s technologiemi a parkováním „ukončeno" a v dalších patrech již poroste stavba zejména s pomocí betonových prefabrikovaných prvků,“ popisuje Beke dění na staveništi.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horácká aréna

Štítky stavba, výstavba, aréna, Horácká aréna, průběh, multifunkční, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Růžová

Skvělý článek stoprocentně hlasuji pro LED mantinely

Středa, 7. února 2024, 18:17Odpovědět

ANKETA: Okénko pro zvědavé. Zájemci teď mohou bezpečně sledovat, jak v Jihlavě roste Horácká aréna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.