Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé poslali na pomoc znásilněné Aničce za pět dní téměř pět milionů. Dívka je z pomoci šokovaná

Lidé se ve veřejné sbírce už pátým dnem skládají na dívku, která se stala obětí svého otce. Ten svou neplnoletou dceru dva roky opakovaně znásilňoval a za své jednání dostal u soudu podmíněný trest. V pondělí po deváté hodině ranní bylo na účtu sbírky na platformě Donio přes 4 830 000 korun.

Aničce může veřejnost pomoci zde.

Lidé poslali dívce už téměř 5 milionů korun

V minulém týdnu otřásl veřejností případ dívky, která se stala obětí svého otce. Ten svou neplnoletou dceru dva roky opakovaně znásilňoval, a to až třikrát denně. Podle výpovědi oběti ji nutil k souložím a orálnímu sexu. Znásilňování si natáčel a svou dceru vydíral, že když mu bude odporovat, video zveřejní.

Dívka se několikrát pokusila o sebevraždu a pachatel dostal za své jednání u soudu podmíněný trest. Verdikt prověřuje Ministerstvo spravedlnosti. Krajský soud v Brně po doručení rozsudku ještě sdělí veřejnosti odůvodnění svého rozhodnutí.

Iniciativa Pod Svícnem spustila sbírku na znásilňovanou Aničku ve čtvrtek 18. ledna, k dnešní deváté hodině lidé Aničce poslali téměř pět milionů korun. Celkem přispělo téměř 11 tisíc dárců, kteří dívce kromě peněz posílají i vzkazy, ve kterých jí přejí hodně štěstí a lepší život.

„Nejde jen o peníze samotné, ale jde především o to, že se národ opět semknul“

Sama dívka je z pomoci od veřejnosti zaskočená. „Anička je z míry pomoci příjemně šokovaná. Jsme s ní v kontaktu, snažíme se o to, aby věděla, že na to není sama a propojili jsme ji ještě s jednou hrdinkou, která si v minulosti prožila velmi podobné trauma a v současnosti je s ním do jisté míry vyrovnaná, čímž Aničce pomáhá trauma dál zpracovávat,“ uvedla pro Drbnu Michaela Studená ze spolku Pod Svícnem, který vznikl v roce 2022 s cílem edukace společnosti a změny legislativy v oblasti domácího násilí.

Částka podle Studené pomůže Aničce začít nový život. „Anička nedostane celou částku na účet. Bude dostávat jednotlivé částky oproti fakturaci. Pokud si najde bydlení, Donio jí pošle peníze na nájem, ale musí mít všechno smluvně ošetřeno. Je to nejčistší způsob, jak jí můžeme pomoci,“ nastínila Michaela Studené způsob rozdělování financí ze sbírky.

Spolek Pod Svícnem hodlá Aničce psychicky i jinými způsoby dál pomáhat. „Nejde jen o peníze samotné, ale jde především o to, že se národ opět semknul a ukázal, že stojí za někým, komu se stalo nějaké příkoří a ke komu se systém otočil zády,“ uzavřela spoluzakladatelka iniciativy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky znásilnění, sbírka, peníze, Anička, Brno

Lidé poslali na pomoc znásilněné Aničce za pět dní téměř pět milionů. Dívka je z pomoci šokovaná | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.