Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zastupitelé zlevnili vodné a stočné, Jihlavané však z peněženky vytáhnou stejnou částku

Zastupitelstvo města Jihlavy na pondělním zasedání rozhodlo o snížení cen za pitnou vodu. Za vodné a stočné zaplatí Jihlavané za kubík vody o dvě koruny méně než letos. Do celkových nákladů však pak promlouvá zvýšené DPH.

Zatímco řada měst často i výrazně zdražuje pro příští rok cenu pitné vody, zastupitelé Jihlavy na svém zasedání cenu vody snížili. Pro rok 2024 schválili cenu vodného ve výši 66,50 Kč bez DPH a stočné ve výši 46,02 Kč bez DPH. Celkově tedy za vodné a stočné zaplatí jihlavští spotřebitelé 112,52 Kč bez DPH, letos přitom platí Jihlavané za vodu celkem 114,53 Kč bez DPH. Vodu tak Jihlava zlevnila o 2,01 Kč za jeden na kubík.

„Zlevnění umožnila nižší cena elektřiny a lepší hospodaření s vodou. Nejsou už tak vysoké úniky vody kvůli haváriím,“ uvedl tiskový mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Na celkovém zanedbatelném zdražení vody o necelé 4 haléře pro spotřebitele (neplátce daně) se podepíše pouze celostátní zvýšení DPH. Půjde o zvýšení v řádu pouhých tří tisícin procenta. Cena vody včetně DPH po haléřovém zaokrouhlení tak i pro příští rok 2024 zůstává na 126 korunách za tisíc litrů vody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky voda, pitná, vodné, stočné, cena, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé zlevnili vodné a stočné, Jihlavané však z peněženky vytáhnou stejnou částku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.