Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

O víkendu se oteplí, v příštím týdnu by mohlo být až 10 stupňů nad nulou. Na Vysočině hrozí ledovka

V Česku se o víkendu oteplí, denní teploty v průměru vyšplhají nad nula stupňů Celsia, v noci bude stále mrznout. V sobotu i v neděli bude sněžit nebo pršet, při mrznoucím dešti hrozí tvorba ledovky. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výraznější oteplení očekávají meteorologové v příštím týdnu, v Čechách až k deseti stupňům Celsia, na Moravě a ve Slezsku bude chladněji.

„Vypadá to, že koncem týdne dorazí hlavně do Čech výraznější oteplení a déšť. Tání sněhu pak bude výrazné i ve středních a vyšších polohách. Příští pondělí by teploty v Čechách mohly vyšplhat až k deseti stupňům Celsia," uvedli meteorologové na facebooku.

Dnešní nejvyšší denní teploty se pohybovaly mezi minus dvěma až plus dvěma stupni.  V pátek očekávají meteorologové na horách místy jasno, nejnižší noční teploty klesnou na minus dva až minus šest stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti zejména na jihozápadě ojediněle kolem minus deseti stupňů.

Mrznoucí déšť

V sobotu i v neděli předpovídá ČHMÚ zataženo až oblačno, místy mlhy, i mrznoucí. V sobotu bude místy sněžit, v jihozápadní polovině Čech v polohách pod 1000 metrů bude pršet. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus dvou do plus dvou stupňů Celsia, v jihozápadní polovině Čech až pět stupňů.

V neděli bude od západu na většině území sněžení přecházet do deště, zpočátku převážně mrznoucího. Na severovýchodě a východě území vydrží srážky většinou sněhové. Nejvyšší denní teploty očekávají meteorologové od tří do sedmi stupňů, na severovýchodě Čech a na Moravě a ve Slezsku kolem jednoho stupně.

Víkend na Vysočině

V Kraji Vysočina bude v sobotu zataženo, místy počítejme s mlhami, ty mohou být místy i mrznoucí. Během dne by mohlo občas sněžit, na západě to mohou být srážky smíšené.  Nejnižší noční teploty se dostanou na minus 2 až  minus 6 °C, nejvyšší denní na minus tři až nulu. Na západě kraje mohou být až dva stupně nad nulou. Vát bude slabý vítr s rychlostí do 4 m/s

Také v neděli bude obloha na Vysočina zatažená, místy se objeví mrznoucí mlhy. Od západu pak bude na většině regionu sněžit, sníh se postupně změní v déšť, a hrozí tak ledovka. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi minus 1 až minus 5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 1 až 5 °C. Foukat by měl slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr o rychlosti  2 až 6 m/s.

Počasí v příštím týdnu 

Na začátku příštího týdne se dál oteplí zejména v Čechách, kde by se nejvyšší denní teploty mohly dostat k deseti stupňům Celsia. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku zůstanou teploty nižší, a to jeden až pět stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto tfrdic/pixabay

Štítky počasí, předpověď, obleva, oteplení, prosinec, teplota, meteorologové, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se oteplí, v příštím týdnu by mohlo být až 10 stupňů nad nulou. Na Vysočině hrozí ledovka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.