Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlava bude zase o něco hezčí, u čerpací stanice OMV vznikne odpočinková zóna nejen pro motoristy

Jihlavané se mohou těšit na zvelebení poměrně exponované části krajského města. V okolí čerpací stanice OMV na Okružní ulici, tedy i v blízkosti cyklostezek, vzniknou hned dvě místa na posezení a odpočinku. Vedení města doufá, že z toho budou profitovat obě strany.

Rada města prodloužila společnosti OVM pronájem tamních pozemků na dalších deset let, na oplátku ale požaduje jejich zvelebení. „Jde o důležitý veřejný prostor, který se nachází v blízkosti významných cyklistických a pěších tras. OMW plánuje v příštím roce investici do rekonstrukce čerpací stanice, což je příležitost ke změně či úpravám,“ řekl radní David Beke.

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit větší otevření čerpací stanice směrem ven k lidem, umístěním posezení v místě dnešního Alzaboxu a dalšího pak mezi stromy. Lavičky tam mohou využít jak motoristé, tak cyklisté či chodci, kteří tudy v hojném počtu pravidelně prochází či projíždí,“ doplnil náměstek primátora Martin Laštovička.

Oba věří, že na změnách „vydělají“ obě strany. „Na čerpací stanici se pro kávu nebo nanuk totiž zastaví i lidé, kteří by k tomu jinak neměli důvod. Společnost tak získá více zákazníků a město bude mít další upravený prostor, který bude udržován,“ podotkl radní David Beke.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, OMV, odpočinek, posezení, úpravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava bude zase o něco hezčí, u čerpací stanice OMV vznikne odpočinková zóna nejen pro motoristy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.