Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V kryté části jihlavského akvaparku přibudou tři plavecké dráhy. Přístavba vyjde na 35 milionů korun

V kryté části jihlavského akvaparku Vodní ráj přibudou tři plavecké dráhy, které budou dlouhé 25 metrů. Přístavba bude stát 35 milionů korun, práce na ní začnou v listopadu. Fungování krytého areálu nebudou omezovat, ukončený bude jen provoz venkovního kruhového bazénu s teplou vodou, který byl přístupný celoročně. Přístavba by měla být dokončená v září příštího roku, sdělil novinářům mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek.

Vodní ráj je největší koupaliště na Vysočině. V kryté části je velký relaxační bazén s vodními atrakcemi. K chystané přístavbě mluvčí uvedl, že se změnily návyky návštěvníků, v akvaparku se chtějí aktivně hýbat a zaplavat si. Rozšířením o tři plavecké dráhy se město připravuje také na výhledově plánovanou rekonstrukci v plaveckém bazénu Evžena Rošického.

Celoročně přístupný venkovní bazén Vodního ráje, který má rozlohu 60 metrů čtverečních, bude kvůli přístavbě zavřený od 30. října. „Byl vyhříván na teplotu 27 °C a návštěvníci ho mohli užívat od října 2001," zmínil Martin Málek.

Nově bude tato část akvaparku také krytá a vzniknou tam nové plavecké dráhy. Přístavbu provedou firmy Metrostav DIZ a Berndorf Bäderbau.

Venkovní část Vodního ráje letos v létě navštívilo zhruba 34 500 lidí, podobný počet jako před rokem. Navštěvovaná byla v létě i krytá část akvaparku, kam se přišlo vykoupat 26 700 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Služby města Jihlavy

Štítky akvapark, přístavba, plavání, rekreace, správa, Vodní ráj, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kryté části jihlavského akvaparku přibudou tři plavecké dráhy. Přístavba vyjde na 35 milionů korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.