Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Ždírec znovu nabízí lidem tři tisíce korun za přihlášení k trvalému pobytu. Nabídka platí do 29. prosince

Ždírec nad Doubravou na Havlíčkobrodsku znovu nabízí tři tisíce korun za přihlášení k trvalému pobytu. Motivovat chce hlavně lidi, kteří už ve městě jsou, ale protože tam nemají trvalé bydliště, radnice na ně nedostává do svých příjmů příslušnou částku z vybraných daní. Nabídka podle zprávy na webu města bude platit pro ty, kteří se k pobytu přihlásí od 16. října do 29. prosince.

Ve Ždírci nad Doubravou s velkými dřevozpracujícími závody podle statistiky bydlí okolo 3100 lidí. Nabídku daru za přihlášení k trvalému pobytu dalo město také v několika minulých letech. „Není to zaměřené na to, abychom lákali někoho z okolních obcí, ale spíše na ty, kteří už u nás žijí, to znamená, využívají i naše služby," řekl dnes místostarosta František Němec (KDU-ČSL) k výzvě. Mezi jejími podmínkami je i to, že se žadatel o dar přihlásí k pobytu ve Ždírci nad Doubravou poprvé.

Město se stará například o čištění komunikací, sekání trávy a odvážení odpadů. „Z denní praxe víme, že zejména v bytových domech, ale i v novostavbách, bydlí mnoho lidí, kteří nejsou našimi občany," uvedla radnice na webu. Kromě toho, že na ně město nedostává peníze z daní, tito lidé například také neplatí poplatky za odpad nebo za psa.

Předchozí výzvu Staň se občanem Ždírce roce 2021 využilo 29 lidí, také tehdy město každému přihlášenému vyplatilo odměnu 3000 korun. Starosta Bohumír Nikl (nestraník) pak v místním zpravodaji uvedl, že tito nově přihlášení občané přinesou do ročního rozpočtu města zhruba 350 tisíc až 400 tisíc korun. Připomněl také výsledky předchozích tří výzev, které byly v letech 2016, 2017 a 2020. Díky nim se přihlásilo k trvalému pobytu ve Ždírci nad Doubravou celkem 88 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vysocina.eu

Štítky bydliště, pobyt, trvalý, správa, demografie, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ždírec znovu nabízí lidem tři tisíce korun za přihlášení k trvalému pobytu. Nabídka platí do 29. prosince | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.