Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

První dotační miliony pro praktické lékaře. Třebíč je vyplatí dvěma ordinacím

Třebíč vyplatí dvěma ordinacím milionovou dotaci. Ve čtvrtek o tom rozhodli městští zastupitelé. Jsou to první dvě schválené podpory pro praktické lékaře a lékaře děti a dorost, kterým město za určitých podmínek přispěje na provoz.

Dotační program určený lékařům schválila Třebíč letos v březnu. Dotacemi se město snaží přispět k zachování dostupné péče pro své obyvatele. Existovaly totiž obavy, že ordinací bude v příštích letech ve městě ubývat, zejména kvůli vyššímu věku lékařů, kteří se chystají odejít do důchodu.

„Chceme motivovat lékaře k otevření nových ordinací finančním bonusem. Proto VZP nabízí jednorázový bonus praktickým lékařům pro dospělé i pediatrům, kteří otevřou v Třebíči novou ordinaci, ve výši 700 tisíc korun. Město k tomu přidá 1 milion,“ popsal v březnu spolupráci starosta města Pavel Pacal. „Novým praktickým lékařům, kteří otevřou ve městě ordinaci, můžeme také poskytnout pronájem městského bytu,“ dodal.

Lékaři se přijetím peněz zavážou, že budou v Třebíči svoji ordinaci provozovat nejméně pět let, pět pracovních dnů v týdnu alespoň čtyři hodiny denně.

Nové ordinace dětských praktických lékařů mohou na Vysočině získat i krajskou podporu. Původně kraj podporoval jen ordinace zubních lékařů. Peníze byly určené obcím a jejich svazkům na vybavení ordinací. Od letošního roku mohou žádat i samotní lékaři. Mohou získat až 300 tisíc korun.

Na Třebíčsku působí podle dřívějšího sdělení Kraje Vysočina a lékařských sdružení asi 20 dětských praktických lékařů a 50 všeobecných praktických lékařů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První dotační miliony pro praktické lékaře. Třebíč je vyplatí dvěma ordinacím | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.