Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tak srdečné přijetí a pozitivní emoce jsem nečekal, řekl prezident Pavel při návštěvě Jemnice

Prezident Petr Pavel se při návštěvě Vysočiny zajímal o školství, sport i ekologii a zemědělství. Dvoudenní návštěvu kraje ukončil v pátek odpoledne na farmě v Kožichovicích na Třebíčsku. Na tiskové konferenci obecně popsal svoji návštěvu bez možnosti dotazů novinářů.

Po návštěvě zemědělského družstva v Hrotovicích a prohlídce kožichovické farmy, která v rozlehlých sklenících pěstuje rajčata, ocenil jejich propojení s ekologií. Jsou podle něho důkazem, že zemědělství provozované ve velkém nemusí být s ekologií v rozporu.

Na Vysočině prezident navštívil také Jemnici. Čekaly ho stovky nadšených lidí. Hlava státu byla ve městě naposledy v roce 2010, když přijel Václav Klaus. „Přivítání v Jemnici bylo opravdu silný zážitek. A taky asi nejdelší čas, který jsme s Evou v životě potřebovali na ujití 400 metrů. Přijel jsem si vyslechnout, jaké problémy Jemnické trápí a jak lze řešit odliv obyvatel z regionu. Tak srdečné přijetí a pozitivní emoce jsem ale nečekal. A za to díky!" zhodnotil Petr Pavel na svém Facebooku. 

V okolí Telče se Pavel setkal se zástupci státního podniku Lesy ČR. „Byli jsme se podívat na lesy postižené kůrovcem," řekl Petr Pavel. Jejich obnova podle něho bude chtít komplexní přístup včetně výchovy budoucích pracovníků v lesnictví a přípravy majitelů menších lesů. „Protože tam byly největší problémy, pokud jde o zvládání kůrovcové kalamity," řekl Pavel.

Návštěvu Vysočiny zahájil prezident s manželkou Evou ve čtvrtek v Pelhřimově ve škole, která se stará o vzdělávání dětí s mentálním postižením. V souvislosti s prohlídkou školy později uvedl, že podobných zařízeních, ve kterých se děti cítí dobře, by mělo být víc a že inkluze není ve sto procentech tím jediným správným řešením.

Prezidentský pár strávil čtvrteční noc v Třešti. Je to pro nás veliká čest, chovali se naprosto úžasně, říká ředitelka hotelu

Jako obrovskou čest vnímá ředitelka Zámku Třešť Pavla Pěkná skutečnost, že mohla poskytnout zázemí a ubytování pro prezidentský pár, který ve čtvrtek a pátek podnikl pracovní cestu po Vysočině. Podle ní se prezident i první dáma chovali...

Část čtvrtečního programu strávil Pavel v Jihlavě. Obklopen stovkami příznivců, kteří mu přinášeli dárky třeba v podobě perníkového srdce s motorkou, běžel ve sportovním centru štafetový závod společně s několik regionálními politiky a žáky gymnázií. Do Českého mlýna přišlo manžele Pavlovy pozdravit několik stovek lidí. Mezi nimi bylo i několik motorkářů. „Motorkáři zdraví pana prezidenta," zaznělo od skupinky mužů v koženém oblečení během procházky sportovně - relaxačním areálem. Večer v Horáckém divadle předal ocenění lidem, kteří loni zachránili lidský život.

Nový český prezident Petr Pavel s manželkou Evou dnes ráno zahájil dvoudenní návštěvu Vysočiny. Ráno strávili v Pelhřimově, kde navštívil ZŠ Komenského. Pak cestovali do Jihlavy, kde stráví zbytek dne. Dopoledne prezidentský pár navštívil krajský...

Prezidentský pár má již za sebou oficiální návštěvu Moravskoslezského a také Libereckého kraje. 

Oficiální návštěvu prezidenta republiky zažil kraj naposledy před čtyřmi lety, když ho v červnu 2019 navštívil Pavlův předchůdce Miloš Zeman. V lednové prezidentské volbě Pavel na Vysočině porazil Andreje Babiše (ANO) ziskem více než 57 procent hlasů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Petra Pavla

Štítky prezident, návštěva, Petr Pavel, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tak srdečné přijetí a pozitivní emoce jsem nečekal, řekl prezident Pavel při návštěvě Jemnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.