Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prezidentský pár strávil čtvrteční noc v Třešti. Je to pro nás veliká čest, chovali se naprosto úžasně, říká ředitelka hotelu

Jako obrovskou čest vnímá ředitelka Zámku Třešť Pavla Pěkná skutečnost, že mohla poskytnout zázemí a ubytování pro prezidentský pár, který ve čtvrtek a pátek podnikl pracovní cestu po Vysočině. Podle ní se prezident i první dáma chovali přirozeně, sympaticky a lidsky.

Ředitelka Zámku Třešť Petru Pavlovi v prezidentské volbě dala svůj hlas, proto brala jeho návštěvu s jistým osobním přesahem. „Je to obrovská čest a pro mě osobně i neskutečná radost,“ neskrývá Pavla Pěkná své sympatie.

„Mám nový prezidentský pár moc ráda. Opravdu potvrdili můj pocit a dojem z nich, že jsou naprosto úžasní a přirozeně lidští. Ještě teď jsem z toho dojatá, byl to pro mě neskutečný zážitek troufám si říct na celý život,“ vyznala se pro redakci Drbny.

Byla nadšená i z toho, jak si celá delegace, která včetně protokolu, řidičů nebo ochranky čítala okolo sedmdesáti osob, pobyt v Třešti pochvalovala. „Při odjezdu mi potvrdili, že volba našeho zámku byla správná, že se jim u nás líbilo,“ těší Pěknou. Dle jejích slov panovala u hostů nejen spokojenost se službami, ale i se samotnými prostory zámku, který prošel citlivou rekonstrukcí, která byla dokončena loni.

O směnu s prezidentem byl zájem

O rozhodnutí, že prezidentský pár stráví noc ze čtvrtka na pátek, se hotel dozvěděl relativně na poslední chvíli, asi dva až tři týdny před příjezdem. „Myslím že je to i z bezpečnostních důvodů, aby se co nejdéle zatajilo místo k přespání,“ soudí ředitelka.

V tu chvíli už měli v hotelu na daný termín rezervace, takže prezidentská delegace byla ubytována i s ostatními hosty. „Přijde mi pěkné, že jim to nevadilo. Hotel jsme nemuseli uzavírat, jen jsme trochu upravili bezpečnostní opatření,“ popisuje Pavla Pěkná, kterou rovněž zaujala i soudržnost celé delegace. „Například všichni společně jedli, bylo znát, že mají všichni vytvořen velmi úzký a blízký vztah.“

Ředitelka hotelu v souvislosti s prezidentskou návštěvou musela řešit netypický zájem svého personálu. „Všichni z personálu se dobrovolně hlásili o směnu s prezidentem, to bylo milé. Bylo by fajn, kdyby tomu tak bylo vždycky, i bez prezidenta,“ směje je.

První dámě chutnala studená polévka

Odlišný režim panoval v kuchyni. Před konzumací se totiž odebíraly vzorky jídla, které kontrolovala přítomná hygienička, personál byl rovněž podroben kontrolou policejního psa. Menu pro prezidenta se nijak nelišilo od jiných hostů. „Bylo k dispozici bufetové menu, aby bylo více na výběr a mohli se prezentovat i jako hotel svoji tvorbou,“ přiblížila Pěkná.

Ta jako perličku uvádí, že první dámě tak chutnala studená rebarborovo-jahodová polévka, že si ji kromě večeře dala i ke snídani. „To nás moc potěšilo, zvažujeme, že po ní polévku pojmenujeme,“ usmívá se ředitelka, která doufá, že se prezident během svého funkčního období do Zámku Třešť třeba ještě vrátí.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archív Pavly Pěkné

Štítky prezident, Petr Pavel, Třešť, ubytování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezidentský pár strávil čtvrteční noc v Třešti. Je to pro nás veliká čest, chovali se naprosto úžasně, říká ředitelka hotelu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.