Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Své první hosty v baru si dodnes pamatuji, říká barman Petr Švanda

PR článek

Přímo v centru Jihlavy najdete koktejlový bar Black Wall. Oblíbený podnik je vlajkovou lodí barové kultury města Jihlavy. Podnik, ve kterém neberou řemeslo míchání alkoholických nápojů na lehkou váhu. Místní barman a majitel v jedné osobě Petr Švanda dělá vše pro to aby svým hostům představil barmanské řemeslo bez kompromisů. Nyní se zapojil do Manifest Contestu. Soutěže vybraných předních barmanu z celé České republiky. Díky soutěži by rád vyrazil do Berlína, kde by mohl nabrat další inspiraci pro svou práci. Stave se za ním v baru ve Škrétově ulici. Třeba na jeden ze signature drinků ze superpremiového Jägermeister Manifest. Zde přinášíme krátký rozhovor.

Jak hodnotíš jihlavskou barovou kulturu? Liší se v něčem od zbytku ČR?
Jihlava je barovou kulturou absolutně nepolíbená, teprve ji tady budujeme a je znát, že v krajském městě koktejlový bar chyběl. Držíme současné koktejlové trendy a za velkou přednost lze označit náš servis drinků, do kterého aktivně zapojujeme hosty.

Na co bys hosty k vám do baru pozval? Čím je vaše nabídka unikátní?
Od března bychom je rádi pozvali na nové koktejlové menu, které zahrnuje dvanáct signature koktejlů, které jsou rozložené do jednotlivých měsíců v roce. V podstatě půjde o koktejlový kalendář, který hostům představí významné milníky naší osobní i profesní cesty. Za zmínku stojí například koktejl 13. března, což je den, kdy jsme neotevřeli…

Které tři vlastnosti nebo dovednosti podle tebe dělají dobrého barmana?
Pohostinnost, zbožíznalství a chuť se pořád vzdělávat.

Co cenného ses za barem naučil a těžíš z toho dodnes?
Organizovat si práci.

Jaké netradiční zdroje inspirace používáš?
Využívám zejména ty tradiční, cestuji a navštěvuji podniky v zahraničí.

Co nejzábavnějšího jsi za barem zažil?
V našem prvním menu jsme měli koktejl, který se podával v čajovém servisu. Otevřeno bylo už od odpoledne a vzpomínám si na dámy, které na něj chodily o polední pauze po obědě spolu se svým šéfem. Objednaly si čaj a já už přesně věděl, co jim mám donést. Měly tak příjemnou odpolední směnu a jejich šéf si dodnes myslí, že pily čaj. Spokojení byli všichni…

A co bys označil za svůj nejintenzivnější barový zážitek?
První hosty ve svém vlastním baru. Dodnes si je pamatuji!

Bez čeho se za barem rozhodně neobejdeš?
Bez svých kolegů a kávy.

A co ti tam naopak připadá úplně zbytečné?
Čepované pivo.

Která z pěti základních chutí je ti nejbližší?
Hořká.

Co tě napadne, když se řekne Manifest?
Tři nejdražší bylinky na světě.

A jak bys stručně formuloval svůj barmanský manifest?
Důležité je vydržet, úspěch se vždy dostaví…

Manifest je to nejlepší z Wolfenbüttelu. První superprémiový Jägermeister, který představuje zcela novou kategorii luxusních lihovin. Definovaný intenzivní chutí tří nejdražších bylin světa. Šafránu, kardamomu a vanilky. Zrající také v malých sudech z německého dubu. Posílený dvaapůlkrát větším objemem bylinné směsi oproti základnímu spiritusu. Pětkrát macerovaný, hluboce dřevitý a dokonale hořký meisterštyk německé preciznosti s typickými tóny stařených rumů. Objevuj Manifest zralosti a intenzivní chuti.

Autorem rozhovoru je atbars.com

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Petr Švanda, Black Wall, Jihlava, bar, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Své první hosty v baru si dodnes pamatuji, říká barman Petr Švanda | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.