Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z ulic Jihlavy začnou mizet vyhozené vánoční stromky. Je důležité, aby na sobě neměly zbytky ozdob a háčků

Za námi jsou nejen vánoční svátky, ale i Tři králové. A to je pro řadu domácností jasný pokyn - odstrojit vánoční stromeček. Další jeho cesta vede ve většině případů ke kontejneru. O odstrojené a vyhozené stromečky se pak v Jihlavě postarají pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ). První mimořádný svoz stromků plánují na tuto sobotu.

Svážet je budou pomocí jednoho až dvou popelářských vozů. „Druhý mimořádný svoz bude opět připravený až podle množství odložených stromečků v ulicích. Pravděpodobně ale zase proběhne v sobotu, a to 21. ledna. Podle toho, jak se budou stromky objevovat v ulicích, tak je budeme sbírat i v průběhu týdne. Nakládat je budeme ručně na kontejnerové vozidlo a odvážet na skládku. Pokud by se stromečky nalézaly u kontejnerů ve větším počtu i nadále, tak se domluvíme s městem Jihlava na dalších svozech," upřesnil Martin Málek, mluvčí SMJ.

Zároveň prosí občany, aby vysloužilé stromečky umístili v uvedené termíny ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad, aby bylo možné jich najednou odvézt co nejvíce. Výrazně tak urychlí práci pracovníkům SMJ. Tím, že nebudou stromečky rozházené po celém okolí, tak nebude docházet k vytváření černých skládek.

„Důležité také je, aby odstrojené vánoční stromky neobsahovaly zbytky ozdob, háčků a jiných příměsí. Svezený bioodpad SMJ uloží na kompostárnu v areálu skládky Henčov. Zde bude naskládán na hromadu a v jarních měsících naštěpkován. Následně poslouží jako základ do nového kompostu," vysvětlil závěrem mluvčí Málek. 

Ohodnoť článek

Foto ekolist.cz | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky Vánoce, Tři králové, stromek, odvoz, odpad, popelnice, kontejner, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z ulic Jihlavy začnou mizet vyhozené vánoční stromky. Je důležité, aby na sobě neměly zbytky ozdob a háčků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.