Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na jihlavské záchytce byl přes Vánoce i na silvestra stop stav. Nejmladšímu ubytovanému opilci bylo 18 let

Poslední den v roce se zaměstnanci jihlavské protialkoholní záchytné stanice, jež je jediná v kraji, opravdu nenudili. Podle informací z jihlavské nemocnice, která službu provozuje, tam bylo během silvestrovské noci plno. Opilci obsadili všech 10 lůžek.

„Zaměstnanci naší záchytky ubytovali celkem 10 opilců, kteří tropili výtržnosti. Plno měli celé svátky a ani poslední den v roce nebyl výjimkou. Nejmladší ubytovaný poslední den roku 2022 byl muž s ročníkem narození 2004," sdělila k provozu záchytnén stanice v Jihlavě Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava. 

Oproti záchytné stanici byl relativní klid na jihlavském urgentním příjmu. Oslavy konce roku 2022 se obešly bez zranění od petard. „A naše porodnice se už prvního miminka roku 2023 dočkala. Je to Magdalénka, která přišla na svět ve 4:55 a má míry 52 cm a 4,06 kilogramu. Maminka k nám přijela až z Nového Města nad Metují, a potvrzuje tak trend posledních let, kdy si jihlavskou porodnici vyhledávají maminky i z jiných krajů než z Vysočiny," dodala Zachrlová k dění v jihlavské porodnici. 

Prvním miminkem Vysočiny je Adélka, narodila se v Havlíčkově Brodě. V Jihlavě byla nejrychlejší Magdalenka

Prvním letošním dítětem narozeným v Kraji Vysočině je Adélka, která přišla na svět v 02:45 v Nemocnici Havlíčkův Brod. O více než dvě hodiny později se v Jihlavě narodila Magdalenka. V dalších krajských porodnicích se letos zatím žádné miminko...

První miminko kraje je z Havlíčkova Brodu. „Adélka se narodila ve 2:45. Porodní váha 2800 gramů a pochází přímo z Havlíčkova Brodu," sdělila dnes ráno mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo. Jak již dříve oznámil kraj na webu, první letos narozené dítě kraje navštíví v pondělí 2. ledna hejtman Vítězslav Schrek (ODS). Miminko dostane zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a šek na 10 tisíc korun.

Kde na Vysočině se narodí první miminko roku 2023? Na památku dostane šperk a 10 tisíc korun

Od roku 2002 Kraj Vysočina drží jednu příjemnou tradici - hejtman vždy přijde přímo do porodnice přivítat první miminko, které se narodí v novém roce. Nejinak tomu bude i v roce 2023.

Celkem 64 oznámení musela během silvestrovské noci řešit policie na Vysočině. Šlo zejména o používání zábaní pyrotechniky, rušení nočního klidu a problémy s agresivními opilými lidmi. Oproti loňsku ale bylo zásahů o něco méně, jako relativně klidnější hodnotí konec roku i záchranáři. 

Desítky stížností na pyrotechniku a opilé lidi nebo nález granátu. Silvestrovská noc očima krajských policistů

Celkem 64 oznámení musela během silvestrovské noci řešit policie na Vysočině. Šlo zejména o používání zábaní pyrotechniky, rušení nočního klidu a problémy s agresivními opilými lidmi. Oproti loňsku ale bylo zásahů o něco méně, jako relativně...

V době od včerejší šesté hodiny večer do dnešních časných ranních hodin přijali krajští policisté 64 nejrůznějších oznámení. „Byly to stížnosti kvůli používání zábavní pyrotechniky, rušení nočního klidu, policie řešila i problémy s agresivními opilými lidmi a také nález granátu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky alkohol, záchytná, stanice, protialkoholní, Vánoce, svátky, silvestr, pobyt, promile, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavské záchytce byl přes Vánoce i na silvestra stop stav. Nejmladšímu ubytovanému opilci bylo 18 let | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.