Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve věku 89 let zemřel Ivan Činčera, gynekolog a bývalý radní města Jihlava

Třicátého listopadu ve věku 89 let zemřel bývalý jihlavský radní a primář gynekologicko-porodnického oddělení zdejší nemocnice Ivan Činčera.

Ivan Činčera se narodil v Jihlavě v roce 1933. Jeho přínos městu a zdejším obyvatelům byl znatelný zejména při pomoci druhým, a to ve své funkci primáře Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Jihlava v letech 1976–1982. 

„Během jeho funkčního období byla provedena dílčí stavební rekonstrukce oddělení, začalo se provádět ultrazvukové screeningové vyšetření těhotných žen a byla zavedena celá řada nových diagnostických vyšetření,“ stojí na webu jihlavské nemocnice.

Činčera byl také neuvolněným městským radním v letech 1998-2002. V roce 2004 obdržel Cenu města Jihlavy, a to za celoživotní přínos v oblasti zdravotnictví a významný podíl při rozvoji města Jihlavy.Pomoc potřebným však u pana doktora Činčery překračovala i jeho profesní mez, a to například v Rotary klubu, u jehož počátků v Jihlavě stál a který dodnes poskytuje humanitární pomoc.

„Na pana doktora budu s láskou vzpomínat. Byl řadu let mým gynekologem, v roce 1980 jsem jej zažila coby primáře během hospitalizace po operaci. Byl to velký profesionál," zavzpomínala jedna z jeho dlouholetých pacientek Madgaléna Švecová z Jihlavy.

Poslední rozloučení s Ivanem Činčerou se bude konat v pondělí 12. prosince na Ústředním hřbitově v Plzni.  

Ohodnoť článek

Foto Petr Klukan | Zdroj Magistrát města Jihlava, Nemocnice Jihlava

Štítky úmrtí, Ivan Činčera, Nemocnice Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku 89 let zemřel Ivan Činčera, gynekolog a bývalý radní města Jihlava | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.