Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Agrofert zastaví výrobu masa v Hodicích. Sedmdesát zaměstnanců dostalo jinou nabídku

Holding Agrofert kvůli vysokým cenám energií v polovině prosince zastaví výrobu masa v závodě v Hodicích na Vysočině, která patří společnosti Krahulík. Do konce ledna se podnik zakonzervuje, dnes sdělil mluvčí holdingu Pavel Heřmanský. V závodě se vyráběly hlavně salámy, výroba tradičního salámu značky Vysočina se přesune do Krahulčí. Masna v Hodicích je nejmenší ze tří závodů společnosti. V podniku zůstane deset zaměstnanců, kteří se budou starat o zakonzervovaný závod, 70 lidí dostalo nabídku pracovat v jiných provozech společnosti Krahulík.

K zastavení výroby Agrofert přistoupil mimo jiné kvůli těžko předvídatelnému vývoji na trhu, uvedl Heřmanský. Výroba se z Hodic přesune do závodů v Krahulčí a Studené. „Celková kapacita našich závodů by měla být zachována," doplnil Pavel Heřmanský. Společnost Krahulík podle výroční zprávy loni zaměstnávala v průměru přes 550 zaměstnanců. Ze 70 lidí, kteří dostali nabídku pracovat v jiných závodech, tuto možnost využila polovina.

Heřmanský uvedl, že přesun výroby by neměl mít žádný vliv na chuť produktů. „Výrobu legendární vysočiny přesuneme do Krahulčí. I tam mají k dispozici přírodní sušárnu, unikátní chuť tak zůstane zachována. Výroba loveckého salámu se přesune do Studené a ani v tomto případě by zákazník neměl poznat rozdíl. Receptury jsou naše a budou zcela dodrženy," dodal.

Vysočina od roku 1967

Společnost Krahulík uvádí, že salám značky Vysočina se v Hodicích vyrábí od roku 1967 podle původní receptury a suší se v původních přírodních sušárnách.

Firmě Krahulík měl podle výroční zprávy loni klesl zisk 14 procent na 1,45 miliardy korun. Téměř čtvrtina tržeb je z prodeje v zahraničí, své výrobky vyváží do Polska, Bulharska, Rumunska nebo například Slovinska. Zisk společnosti loni klesl o 28 procent na 35,5 milionu korun.

Agrofert kvůli drahým energií přerušil v září zhruba na měsíc přerušil výrobu bioethanolu ve společnosti Ethanol Energy na Kutnohorsku. Nikdo ze zaměstnanců společnosti nedostal výpověď.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pejskar-uzeniny.cz

Štítky masna, potraviny, trh, energie, maso, salám, Vysočina, Hodice, Agrofert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agrofert zastaví výrobu masa v Hodicích. Sedmdesát zaměstnanců dostalo jinou nabídku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.