Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

O přestavbu stadionu v Třebíči se uchází šest firem, cenové nabídky však vysoce překročily očekávání. Rozhodne aukce

O zakázku na přestavbu třebíčského zimního stadionu za více než půl miliardy korun má zájem šest firem, nabídky z prvního kola však byly podle starosty města výrazně nad očekáváním. Výsledky dnešní aukce, jejíž výsledky chce radnice zveřejnit asi za dva týdny. Konečná cena také rozhodne o tom, zda Třebíč opravu zahájí, nebo projekt přepracuje.

„Výhledově určitě město musí zimní stadion zrekonstruovat. Čekáme, jak dopadne veřejná soutěž,“ říká starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč). „Podle výsledné ceny se rozhodneme, zda do toho půjdeme hned, nebo zda to nějakým způsobem odložíme a zrevidujeme projekt podle výše částky, která z toho vzejde.“

I Třebíč řeší zimní stadion. Jeho kompletní rekonstrukce vyjde na půl miliardy korun

Nejen v Jihlavě, ale i ve 40 kilometrů vzdálené Třebíči řeší osud stávajícího zimního stadionu. Zatímco v krajském městě se má bourat a stavět nová aréna, v Třebíči bude od jara příštího roku probíhat kompletní rekonstrukce, která potrvá dva roky...

V prvním kole však nabízené částky z pohledu vedení města velmi výrazně překročily odhadovanou částku, kterou měli na rekonstrukci stadionu vyčleněnou. Účast šesti uchazečů je ale podle Pacala úspěch. „Protože ta zakázka není úplně jednoduchá, jsme příjemně překvapeni, že se jich přihlásilo tolik," řekl starosta.

Druhé kolo formou aukce, při které uchazeči licitují směrem dolů, zvolilo město na základě předchozích dobrých zkušeností. Poprvé ji použilo při soutěži na dvouletou opravu Karlova náměstí, která skončila letos v září. „Mnohdy jsou rozdíly mezi nabídkami pár tisíc korun a firmy mají ještě prostor, takže je to pro ně druhá příležitost a pro nás šance tu cenu stlačit," dodal Pavel Pacal.

Předpokládané náklady stanovila Třebíč na 530 milionů korun. Při rekonstrukci počítá město s úvěrem, usiluje též o podporu z Národní sportovní agentury. Už dojednaná je pomoc Kraje Vysočina, který na stavbu uvolní 59,5 milionu korun.

Zimní stadion v Třebíči se začal stavět v roce 1956, dokončený byl v roce 1959. O 12 let později prodělal první větší rekonstrukci a v roce 1977 byl zastřešen. Střecha se ale po několika dnech zřítila. Zemřeli pod ní dva lidé. Znovu se stadion veřejnosti otevřel v roce 1980. Od roku 1998 je v majetku města. Poslední větší rekonstrukce stadionu byla v roce 2000, opravovala se ledová plocha, chlazení a strojovna.

Ohodnoť článek

Foto Město Třebíč

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O přestavbu stadionu v Třebíči se uchází šest firem, cenové nabídky však vysoce překročily očekávání. Rozhodne aukce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.